Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Popis domu sloužící pro základní projektovou rozvahu (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 24.08.2004
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Popis domu sloužící pro základní projektovou rozvahu


wolhro_17.jpg
Praktická ukázka z realizace hromosvodu. Které materiály byly použity, se dozvíte v tomto příspěvku. Tento popis dobře poslouží pro základní projektovou rozvahu.....
Wolfgang Marks, ze dne: 24.08.2004

Rodinný dům zděný se lomenou sedlovou střechou se starou betonovou krytinou. s oplechováním z Cu a FeZn a TiZn o rozměrech 13x10x12m. K domu je přistavěna přístavba na pravém boku 16x8 s výškou předního stěny 6m a zadní 1,5m. Střecha přístavku je rovná s lepenkovou krytinou. Nástavba má základový zemnič 30x4 FeZn vyvedený na třech místech, které jsou vzájemně propojené a připojený s uzemněním původním domku.. Celkový odpor uzemnění je 2,4 ohmu.


Hřebenová soustava

Vedení po atice

Navrhl jsem toto:
Na původním domku se zřídí hřebenová soustava s jímacím vedením a svody z drátu AlMgSi d=8m se 3 svody:. Svody povedou tak aby pokryly i přístavek a byly zakončeny v místech vyvedení základového zemniče. Jímací vedení po přístavku povede po atice, která tvoří náhodné okružní jímací vedení, část povede po podpěrách na plochou střechu.

 


Svod

Příchytka na dřevo i zdivo

Materiál:
PV15 PV22 z nerezavějící oceli a barevným přizpůsobením barvě krytiny, tak aby hromosvod nesvítil, přechody Cu-plech/vodič AlMgSi se vyřeší Cupálovými svorkami, přechod AlMgSi/FeZN a AlMgSi/TiZn svorkami PV17/PV04/PV32 a podpěrami z nerezavějící oceli. Z nerezu je rovněž zkušební svorka. Na lepenkovou krytinu ploché střechy přístavku se použijí podpěry PV21 z plastu a betonovou zátěží.

Jak to nakonec dopadlo si můžete prohlédnout v krátkém fotoseriálu.....


Svod

Svod

Připojení atiky

Přichycení atiky

Přechody materiálu

Přechody materiálu

Atika a plochá střecha

Antikorozní úprava

Antikorozní úprava

PV21

N-C do zdiva i dřeva

Hřeben
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
HROMOSVODNÍ TECHNIKA MP, s.r.o. - Sokolovská 205, Praha 9 - 283 892 668 - proepster@proepster.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.