Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: WENDZEL: Měřidla, počítadla, měřící stoly (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 23.04.2012
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

WENDZEL: Měřidla, počítadla, měřící stoly


WENDZEL: Měřidla, počítadla, měřící stoly
Měření je součástí snad každého oboru. V elektrotechnice měříme nejen elektrické veličiny, ale také vzdálenosti nebo také metráž kabelů. Pokud pracujete v praxi, pak vám neunikne potřeba přesnějšího měření, než je pouhé krokování nebo vzorec průměr krát pí ...
Jaroslav Borovec, ze dne: 23.04.2012


Někteří z nás sedí v kanceláři a pracují s čísly do projektů, rozpočtů, či výčtu materiálu k nákupu. Jiní k těmto pracím získávají data. Jak přesná data jsou, záleží na použitých metodách. Některá vstupní data jsou orientační, jiná jsou potřebná pro přesnější výpočty. Obecně platí, čím přesnější data máme, tak spolu se správným výpočtem minimalizujeme finální ztráty na minimum.

Nějakým záhadným nedopatřením firma Wendzel oslovila naši redakci k nákupu a vybavení studia jejich měřidly. Popravdě asi bych váhal, komu svůj výrobek nabízím, ale dnes se na cílené nabídky patrně již moc nehledí.

Čím se značka Wendzel zabývá?
Ve vyráběném sortimentu nalezneme zařízení k měření kabelů, otáček, zdvihů, impulsů, navíjecí buben, odvíjecí buben (káču), mechanický rolmetr a další podobná zařízení. Ze sortimentu jsem vybral tyto položky ...

1
Pro větší náhled kliknout!
 
Obchodní měřidlo délky kabelů 
Odvalovací měřidlo délky kabelů typ MDK-29 se hodí pro využití zejména v obchodním styku. Je certifikované českým metrologickým institutem s platnou typovou zkouškou. Typické pro prodejny a sklady kabelů. Konstrukce z ocelového korpusu s odměrným kolem, odklopným dorazem a naváděcími válečky. Na mechanickém počítadle s přesností na cm uvidíte žádanou hodnotu délky. Korpus měřidla je opatřen práškovým lakem a pohyblivé díly jsou poniklovány. Průměr měřeného kabelu může být od 1 do 21mm. Maximální rychlost převíjení dosahuje až 60m/min.

2
Pro větší náhled kliknout!

 
Provozní měřidlo délky kabelů 
Provozní měřidlo je určeno pro vnitřní potřeby firmy. Odměříte délky kabelů, lan či provazů velice rychle. Měření probíhá protahováním kabelu přes naváděcí průvlaky po odměrném kole o průměru 159mm. Pružný přítlačný váleček dotlačuje kabel proti skluzu. Naměřené hodnoty odečítáme mechanickým počítadlem s přesností na cm. Tolerance měření se pohybuje v přesnosti +- o,8%.  Měřidlo nemá typovou zkoušku, patří do skupiny pomocných měřidel. 
 
3
Pro větší náhled kliknout!

Doplňkový odměrný stůl
Tento praktický odměrný stůl je vyroben z ocelových profilů a laminovaných desek. Čtyři otočná pojezdová kola s brzdou zajistí operativní mobilitu. Základní stůl je dodáván s přídavným dílem pro umístění navíjecího talíře. Odměrný stůl je určen pro výše zmiňovaná. Na vstupní stranu se sníženou plochou je možno umístit navíjecí buben. Výstupní, vyvýšený, odnímatelný díl pak odvíjecí talíř. 

Závěr:
Z mého pohledu nejsou tyto produkty vůbec od věci. Praktické do dílny i na montáže. Pokud někoho tento sortiment zajímá, ať si zkusí formulářem zažádat o více informací.

 

POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si zažádat o více informací
níže uvedenou objednávkou!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Wendzel s.r.o - , - - tomas@wendzel.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.