Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

WEICON: Kabelový nůž - světová novinka


Document Actions
WEICON: Kabelový nůž - světová novinka
Nástroj k odpláštění kabelů je nepostradatelným nástrojem každého progresivního řemeslníka. Ten si na své výbavě, která mu umožňuje pracovat rychle a bezpečně neskutečně zakládá. Proto ti, kteří věnují výběru svého nářadí čas by měli nyní zpozornět!
Jaroslav Borovec, ze dne: 10.03.2008
reklama

Na jihlavském ElektroFestu prezentovalo české zastoupení Weiconu nový nástroj určený k odpláštění kabelů. První co mě napadlo, když jsem jej uviděl bylo:

".... dvacet let používám svůj Jokari a Cossonay, tak co teď novýho, jinýho?"

V tu chvíli jsem cítil, že jsem již konzervativní. Ovšem nedalo mi abych si nůž neprohlédl. Držel se mi v ruce dobře, což o to. Měl i všechny doposud známé funkce. Pouze jsem se pozastavil nad vysunutým nožem, který bych asi často zapomínal zasunout. Ovšem u svého stávajícího kabelového nože možnost zasunutí břitu s háčkem není vůbec.

Podobně jako u jiných nožů tohoto typu lze nastavit hloubka zářezu dle tloušťky izolace kabelu. Výrobce uvádí průměr odpláštění kruhových průřezů od 4mm do 28mm. Nůž jsme nedostali do redakce k testování a tak více zkušeností nezmíním. Cena je velmi příznivá a tak pokud vám již dosluhuje kabelový nůž, je dobré zvážit tuto variantu!

Krátký videopohled s komentářem Marka Zahradníčka moderátora ElektroFestu.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
Rakouská pobočka OBO BETTERMANN začíná stavět další objekt! S heslem "Růst potřebuje prostor" startuje výstavba nového kancelářského, logistického a školicího centra v Gramatneusiedlu. Tam vzniká budoucí zázemí OBO Austria. Do konce roku bude nová budova OBO přístřeším pro zhruba třicet pracovníků značky. Do budoucna značka OBO zpevní svou dosavadní síť. A jaké je ohlédnutí za českou pobočkou? V květnu 2019 společnost OBO BETTERMANN oslavila na pražském ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933