Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Pokud narazíte na názvy svítidel HALSPOT I LED, HALSPOT II LED, TUNNEL LED nebo třeba FARMER I LED PRO, pak jde o produkty svatobořické dílny! Svatobořice nejsou zrovna průmyslovou oblastí. Ba naopak, tamní oblast proslavuje Svatobořické čevené ...
  • Domnívat se, že v dnešní době, při stále zvyšujícím se počtu technologií, by mohla původní elektroinstalace setrvat v podobě, kterou navrhl někdo v minulosti je utopie! Stačí změna uživatele prostoru a vznikají zcela jiné potřeby. Ano, drobnosti ...

Wago řídí osvětlení v komerčních prostorách BRNO Slatina


Document Actions
Wago řídí osvětlení v komerčních prostorách BRNO Slatina
Asi by nemělo valného smyslu popisovat otevření každé komerční budovy, která se v Česku otevře. V brněnské Slatine se na místě bývalé slévárny otevřel nový komerční objekt, který je ve zcela jiné péči svého investora než mnohé budovy kolem. Ovšem za reportáží do objektu jsme přišli za avízovaným ovládáním osvětlení pomocí systému Flexroom. Zmiňovaná budova je označovaná za šetrnou. Zajímalo nás proč. Vypadala svou konstrukcí zcela běžně. Ovšem po bližším seznámení s detaily jsme dali tvrzením za pravdu ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 8.11.2018


Jsme v areálu Slatina, kde se otvírá nová komerční budova. Zajímavé na ní je, kromě jiného také to, že řízení osvětlení zde řeší WAGO.




Nově otvíraná budova v areálu je certifikovaná jako šetrná. Co pojem šetrná budova znamená?


Simona Kalvoda, Česká rada pro šetrné budovy
Šetrná budova splňuje určité principy, které se týkají zátěže stavby na životní prostředí od začátku jejího vzniku, v průběhu provozování až po její demolici, nebo po skončení funkčnosti.

Pro větší náhled kliknout!


Jak je to s výskytem podobných budov s certifikátem v Česku?

Simona Kalvoda, Česká rada pro šetrné budovy
V západních zemích jsou tyto principy mnohem více rozšířené, nicméně si troufám říct, že v naší východnější části je Česká republika absolutně na špici, protože v roce 2009, když Česká rada pro šetrné budovy vznikla, tak tu byla jediná budova, která byla certifikovaná a to byla Československá obchodní banka. V současné době je těchto budov přes 200.



Veškeré ovládání světel, topení a vzduchotechniky zde řeší WAGO Flexroom. Systém tak umožňuje jednoduše a rychle jednotlivé místnosti či kanceláře přizpůsobit na konkrétní požadavky. U příležitosti otevření nové budovy byl k nahlédnutí i kamion WAGO.

Roman Vacek, WAGO Elektro spol. s r.o.
Viděli jsme nové svorky od firmy WAGO s páčkami do rozvaděče a řadové svorky, to je jedna z novinek, se kterou WAGO přišlo na trh. Dále jsme viděli systém pro řízení pro budovy Flexroom, který je použit v různých budovách v Brně a další ukázka byla test výdrže svorky, proudová zátěž svorky a nehořlavost materiálu na řadových svorkách.



Jak je vidět, WAGO není jen o svorkách, je také o řídicích systémech. Pokud vás zajímají další informace, vyžádejte si katalog od WAGA.





POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si zažádat o bezplatné zaslání aktuálního papírového katalogu
řídicích systémů WAGO
níže uvedeným formulářem!

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

WAGO Elektro spol. s r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Proč RTU? Kdo všechno do Zruče přijel a proč? Kdo je to RTUčkář a co má za znalosti a dovednosti? Jde o jednu z další znalostních profesí, která dnes nachází uplatnění v oblasti obnovitelných zdrojů. Je vaše podnikání spojené s dodávkami energie zpět do sítě? Sledujte krátké povídání s Filipem Cenefelsem, který událost za WAGO připravoval ...
Sledujte exkluzivní rozhovor, ve kterém prozkoumáme technologii RTU značky WAGO používanou především ve fotovoltaických elektrárnách! Prozradíme standardy a certifikace nutné pro bezpečnost a dostupnost energetických dat. Probereme také, jak lze využít cloudové technologie. Dozvíte se, jakou roli hrají systémoví integrátoři při nasazování RTU jednotek a proč je důležité nepodcenit výběr těch ověřených. Zároveň prozradíme, proč zvolit modulární systém WAGO jako platformu pro RTU. Podrobnosti včetně důležitých odkazů naleznete v tomto článku!
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933