Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: WAGO: Připojení jednotlivých druhů vodičů (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 2.09.2009
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

WAGO: Připojení jednotlivých druhů vodičů


WAGO: Připojení jednotlivých druhů vodičů
Jak pevně drží vodič v klecové svorce? Ten, kdo s těmito svorkami nepracuje, se často domnívá, že vodič nemůže být dobře vodivě spojen. Konstrukce tohoto spoje však slaví úspěchy již po desetiletí. Jak tedy vypadá takový spoj v detailu? Podívejte se na krátký videospot zde ...
Jaroslav Borovec, ze dne: 2.09.2009

Kouzlo dobrého spoje bezšroubové wagosvorky spočívá především v dobré znalosti vývojářů v oblasti fyziky a matematiky. Samozřejmě žádná, i sebelepší znalost se neobejde bez spontánního nápadu. A tak nyní máme před sebou elektroinstalační prvek, který úspěšně "oblétá svět" a je napodobován ve všech svých variantách.

Podívejme se na základní princip na tomto videospotu ...

Z pravidelných uživatelů bezšroubových svorek lze vytvořit několik důvodových skupin. Krátce je vyjmenujeme v bodech dle četnosti:

A co odpůrci?
S tvrzením, že se spoj vyhřeje, lze souhlasit v případě, pokud necháte kontaktem protékat vyšší než výrobcem stanovený proud. V takovém případě dochází k poškození i šroubových spojů (o vodičích a izolaci nemluvě).

Pokud vás tato konstrukce oslovuje, máte možnost si níže uvedeným formulářem zažádat o více informací.

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
WAGO Elektro spol. s r.o. - Rozvodova 1116/36, Praha 4 - Modřany - 261 090 143 - info.cz@wago.com

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.