Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

WAGO: Automatizace budov s flexROOM již ve třetí verzi!


Document Actions
WAGO: Automatizace budov s flexROOM již ve třetí verzi!
Mnozí víme, že technologie WAGO flexROOM je zajímavým pomocníkem při změnách vnitřních prostor administrativních budov. Zvláště po té, co tržní dynamika dokáže měnit nájemce velice často. Co přináší letošní verze systému, který byl oblíbený nejen svou funkčností, ale také otevřenosti vůči dalším systémům v budově použitých. Objevuje se HTML5 a tím tedy i větší kompatibilita s mobilními zařízeními. Podrobnosti nám krátce prozrazuje Ondřej Dolejš v tomto krátkém videočlánku ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 23.11.2017







Textový přepis:

E: Jsme ve Wagu a máme před sebou flexROOM verze 3. FlexROOM je už na trhu 3 roky.

Ondřej Dolejš
V České republice 3 roky.

E: Já jsem viděl první verzi, neviděl jsem tu druhou, tak mi ve stručnosti můžeš říct, jaké pokroky a rozdíly jsou v jednotlivých verzích?
Ondřej Dolejš
Od té doby se principiálně změnilo webové rozhraní, které dřív bylo postavené na JAVĚ, dnes na HTML5, což umožňuje daleko lepší konfigurovatelnost z různých zařízení, jako jsou i mobilní zařízení, Ipady apod.

E: Takže pro ty, kteří by neznali flexROOM, je to systém.
Ondřej Dolejš
Je to systém pro řízení v budovách a kancelářských prostor, je to modulární systém, který se snadno nastavuje podle space planu, kdy si jsem schopen rozdělovat místnosti podle potřeby a díky bezdrátovosti systému jsem schopen řídit osvětlení, žaluzie, vytápění a chlazení.

E: Možná by někoho napadlo, že jde o systémovou instalaci. Jak bys to vymezil?
Ondřej Dolejš
Je to komplexnější než systémová instalace. Jsou v tom zakomponované opravdu i komponenty vytápění, chlazení, žaluzie, světla a bezdrát. Celkově zakomponované do BMS systému v celé budově.

E: Takže je to krabicová verze na jedno použití pro konkrétní účel.
Ondřej Dolejš
Je to krabicová verze připravená modulárně na více druhů kancelářských budov a vlastní oživení se provádí pomocí parametrování místo programování systémů.

E: Co se týká další návaznosti.. je systém proprietální, uzavřený, že ho nepoužiji, nebo má nějaké interface na další možnosti, na další systémy?
Ondřej Dolejš
Jak je u Waga zvykem, WAGO je otevřenou společností co se týká komunikačních protokolů. Máme jich celou řadu, KNX BACnet, Dali a další v budovách, které se používají, takže i tento systém je otevřený jak směrem dolů, k perifériím, tak směrem k nadřazeným systémům, ať už jsou to SCADA, nebo BMSsystémy.

E: Jak bys stručně popsal toho, kdo systém přivítá? Kdo je člověk, který zajásá, ano konečně máme řešení?
Ondřej Dolejš
Asi největším přínosem je to pro koncového zákazníka, developera, investora kancelářských budov, kdy mu to nabízí obrovskou variabilitu prostoru s minimálními náklady na přestavbu způsobu ovládání. Jde o to, přiřadit bezdrátové prvky k jednotlivým místnostem a kdykoliv se mi stěna změní, můžu jednoduchým kliknutím na webovém rozhraní to překonfigurovat.

E: Podle toho co jsi řekl, člověk neriskuje, že by investoval do něčeho co nemůže rozšířit, může zainvestovat do flexROOMu a v případě následných dalších aplikací to lze nějakým způsobem řešit.
Ondřej Dolejš
Je to možné kdykoliv za života budovy přikonfigurovat a přenastavit celý systém. Facility manager to může dělat, musí to dělat odborná firma.

E: V této reportáži můžeme se zeptat, co můžete udělat, aby to mohl získat?
Ondřej Dolejš
Nejlepší je kontaktovat nás na přímo nebo přes naše integrátory přes naše WAGO solution providers, kteří jsou schopni toto řešení nabídnout.



POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si zažádat o aktuální
papírový katalog systému WAGO flexROOM
NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!


 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

WAGO Elektro spol. s r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Proč RTU? Kdo všechno do Zruče přijel a proč? Kdo je to RTUčkář a co má za znalosti a dovednosti? Jde o jednu z další znalostních profesí, která dnes nachází uplatnění v oblasti obnovitelných zdrojů. Je vaše podnikání spojené s dodávkami energie zpět do sítě? Sledujte krátké povídání s Filipem Cenefelsem, který událost za WAGO připravoval ...
Sledujte exkluzivní rozhovor, ve kterém prozkoumáme technologii RTU značky WAGO používanou především ve fotovoltaických elektrárnách! Prozradíme standardy a certifikace nutné pro bezpečnost a dostupnost energetických dat. Probereme také, jak lze využít cloudové technologie. Dozvíte se, jakou roli hrají systémoví integrátoři při nasazování RTU jednotek a proč je důležité nepodcenit výběr těch ověřených. Zároveň prozradíme, proč zvolit modulární systém WAGO jako platformu pro RTU. Podrobnosti včetně důležitých odkazů naleznete v tomto článku!
Varhany a WAGO? Moc to k sobě na první pohled nesedí ... V Krnově, centru tradičního varhanářství, působí Robert Ponča, odborník na varhany. Když historické varhany v Rudolfinu potřebovaly rekonstrukci, byl Robert na řadě. Pro řízení systému varhan použil technologie WAGO. A rozsáhlou rekonstrukcí obnovil jejich funkčnost. Po dokončení varhany začaly rezonovat s precizností a kvalitou. Robertova práce potvrdila jeho postavení v oboru a pro nás elektrikáře také to, že WAGO není jen Wagosvorka ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933