Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

Jak se postupem času vyvíjel design ABB-free@home?


Document Actions
Jak se postupem času vyvíjel design ABB-free@home?
Chytrá instalace a její ovládací prvky se v mnoha případech nevyrábí souběžně. V případě ABB jako dodavatele systémových elektroinstalací a souběžně i výrobce mnoha řad vypínačů a zásuvek, je velikou otázkou, jak dokáží synchronizovat typy dodávaného sortimentu tak, aby se na trhu daly snadno distribuovat. Každá koncepce má svůj životní cyklus. Je tomu tak u technologií i u povrchových provedení, v kterých jsou ukryty. Nás zajímal vývoj ovládání ABB-free@home. Zeptali jsme se Petra Maška jako produktového specialisty, ale také nám odpověděl i skutečný uživatel ABB-free@home, Petr Martásek ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 14.02.2019


U zařízení je důležitá jak funkčnost, tak design. Jak se vyvíjel postupem času design ABB-free@home?





Textový přepis mluveného slova rozhovoru ...

Petr Mašek, Produktový specialista, ABB-free@home
Nejprve jsme celou designovou řadu, nebo celý systém ABB-free@home uvedli v tzv. Busch-Jaegerových designech, což je Future linear, Solo, Solo carat, postupně do systému přibyly Tango, Element, Time a české designové řady a v letošním roce je novinkou, že do tohoto systému přibyl i Levit a Levit M, což jsou metalické barvy v nejnovější barevné řadě. V těchto designových řadách dokážeme systém nabídnout a může tvořit kompletní domácnost spolu s vypínači, zásuvkami z klasické instalace.

Jakým způsobem postupuje vývoj z hlediska tvarů?
Petr Mašek, Produktový specialista, ABB-free@home
U designových řad je to spíš rok od roku jak se mění trošičku pohled člověka na designovou řadu, samozřejmě u Tanga, pokud vezmeme základní designovou řadu, tak jsou oblé tvary a momentálně u Levitu a Levitu M jsou spíš hranaté tvary. Záleží na pohledu člověka, co do domácnosti potřebuje a sladit to s nábytkem, s kuchyní a dalšími částmi v domácnosti, podle toho se vybírá.Designové řady jdou dopředu spíš tvary, ne funkcionalitou designu, ale spíš tvary a barevným provedením.

A jak v praxi funguje výběr designové řady ABB-free@home
Petr Martásek, uživatel systému
Po dlouhých peripetiích jsem zvolil typ Solo. Bylo to mnohaměsíční martyrium, já pamatuji dobu, kdy byl pouze jeden jediný vypínač a ten člověk koupil v elektru, když měl velké štěstí. V tomhle nejde říct nic jiného než, že vybírala manželka.

Na koho by se měl uživatel obracet s objednávkou?
Petr Mašek, Produktový specialista, ABB-free@home
Prodáváme přes velkoobchodní síť, takže přes velkoobchodníka, kterých je po celé ČR dostatek a první rozhraní pro člověka je elektrikář, který mu i doporučí nějakou designovou řadu, doporučí mu jednotlivé prvky a přes něj se pak objednává přes velkoobchod.






Pokud vás problematika ABB-free@home zajímá podrobněji, navštivte stránky www.abb.cz/nizke-napeti
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

ABB s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933