Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Výuka systémových instalací na FEKT VUT v Brně (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 14.10.2016
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Výuka systémových instalací na FEKT VUT v Brně


Výuka systémových instalací na FEKT VUT v Brně
Na Fakultě elektrotechniky a komunikačních technologií VUT Brno se vyučují systémové instalace. Fakulta se v roce 2009 stala vědeckým partnerem Asociace KNX a spolupracuje s různými výrobci systémů. V rámci předmětu Projektování silových a datových rozvodů se studenti seznámí s instalacemi KNX, Ego-n, iNELS a Foxtrot a jejich programováním v oblasti využití pro řízení technologií budov.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 14.10.2016


Výuku systémových instalací na VUT nám přiblížil Branislav Bátora.



Krátce o FEKT VUT
Vysoké učení technické v Brně (VUT) je druhou největší a druhou nejstarší technickou univerzitou v České republice. Univerzita byla založena v roce 1849 a se zaměřením na technické, zemědělské a obchodní obory. První elektrotechnické disciplíny byly na technické univerzitě vyučovány již od roku 1905. Od roku 1959, kdy byla založena samostatná fakulta energetická, následně transformovaná na Fakultu elektrotechnickou, úspěšně dokončilo inženýrské studium na této fakultě přes 22.000 absolventů. V oblasti výzkumu a vývoje je fakulta velmi úspěšnou institucí, kde se jí daří přicházet s velmi inovativními výstupy vědeckého bádání, které jsou oceňovány i na mezinárodních fórech a v rámci mezinárodních projektů a konsorcií. Výzkumné týmy složené ze zaměstnanců fakulty i nadaných studentů, pracují na celé řadě projektů financovaných jak z tuzemských státních i privátních zdrojů, tak i z významných evropských i zámořských institucí.
 
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.