Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: EATON ONLINE TOUR: Výběr UPS pro běžné smrtelníky (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 16.05.2023
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

EATON ONLINE TOUR: Výběr UPS pro běžné smrtelníky


EATON ONLINE TOUR: Výběr UPS pro běžné smrtelníky
Záložní zdroje napájení nízkého napětí lze v dnešní době považovat za velice důležitý bod i v elektroinstalacích rodinných domů. Nejste si jisti, jak vybrat vhodný UPS nebo nevíte, jaké parametry jsou při výběru UPS důležité? V této online přednášce si projdeme postup při výběru vhodného UPS pro různé aplikace. Ať už se jedná o výběr záložního zdroje pro počítač, domácí kino, kotel, nebo server. Co myslíte, jak snadné je možné zvolit špatný záložní zdroj napájení?
Tým portálu Elektrika, ze dne: 16.05.2023




Výběr UPS pro běžné smrtelníky
Přednášející:  Antonín Špaček

 
 
 
Dotazy položené k tématu během vysílání:
  • UPS jsem pořídil abych stačil uložit rozdělanou práci. Pak jsem si pořídil NAS a zjistil, že bych kvůli ní potřebpval tak o cca půl hodiny delší výdrž. Co mi poradí odborník? Předpokládám, že musím koupit novou za 20 tisíc. Přičemž mě napadá připojit paralelně další články.
  • Mohu podle odebíraného výstupního proudu přesně vypočítat dobu zálohování? Nebo je to vždy jenzbožné přání výrobce? Ať jsem to zkoušel u které UPS vždy to nebylo ani z 80% výpočtu! A to šlo o renomované značky! Nebo platí ještě jiný ohmův zákon?
  • Jaký je postup u návrhu ups při volbě délky zálohování a velikosti zátěže? Sečtu teoretické proudy při výstupním napětí? A jakou uvažovat rezervu u jednoho pracoviště? Akumulátory ztrácí kapacitu a zaměstnanci si zapojí na ups klidně i kávovar.
  • Jakou má upeska vlastní spotřebu? Předpokládám, že offlinová 0,00 nic W a ta onlinová kolik? Jednu tu mám, zátěž na 1/5 ale mohu naní kávu vařit!
  • Jaké doporučujete řešení, co se napájení oddělovacích traf ZIS, s vysokými rozběhovými proudy, týče?
  • Bude plyn. kotel za UPS od Eaton fungovat? S APC hlásí poruchu ionizační sondy způsobenou obvodem, který potřebuje TN síť resp.průchod proudu<2mA vodiči N a PE.
  • Jaké byste vyjmenoval nejčastější fuck-upy s UPSkama? myslím pro varování, či úsměv.
  • Jak jsou řešeny zóny s nebezpečím výbuchu při nabíjení a vybíjení akumulátoru ve skříní a pokud jsou akumulátory externí? Je nutné dodržet minimální větrání?
  • V čom je lepšia druha generácia 5px voči 1.gén?
  • Pokud UPS dlouhodobě nepoužívám, je dobré ji skladovat v nabitém stavu? Pokud je nenabitá, má to nějaký vliv na její životnost?
 


Potřebujete-li další technické informace k probranému tématu, případně máte zájem, aby vás kontaktoval obchodní zástupce EATON, pomocí odkazu ZDE ... Do formuláře napište, o co máte zájem.
 

Podrobné materiály k přednášce
 si budete moci stáhnout
po registraci a odvysílání webcastu ZDE!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Eaton Elektrotechnika s.r.o. - Komárovská 2406, Praha 9 - 267 990 411 - ElektrotechnikaCZ@eaton.com

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.