Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Poselství laickým provozovatelům elektroinstalací! Elektrické zásuvky mohou vypadat bezproblémově, ale jejich oprava má svá pravidla. V českém právním systému platí zákon č. 250/2021 Sb., který vymezuje pravidla pro práci s technickými zařízeními ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...

V-systém, elektrické vytápění


Document Actions
vsys1.jpg
Elektrické podlahové vytápění, vytápění rýn, teplá dlažba, sušáky ručníků..... termostaty, ošetření venkovních ploch proti námrazám..... odborníci z V-systému mají opravdu mnohá řešení.
Autorský článek, ze dne: 18.11.2003
reklama

Firma V-systém elektro je výhradním dovozcem topných kabelů kanadské firmy Easyheat a elektronických termostatů dánské firmy OJ elektronik. Její obchodní zástupce můžete nalézt na mnohých elektrotechnických událostech.

Na názorných prezentačních panelech se můžeme seznámit s konkrétní konstrukcí různých konstrukcí elektrických podlahových vytápění.

Společnost V-systém dodává:
- topné prvky
- regulátory a termostaty včetně čidel
- hladinové spínače včetně sond
- kompletní sety "teplá dlažba"
- různé doplňky jako jsou topné koberečky, sušáky, topné fólie

Podívejme se tedy, co se dozvíme za informace z technických podkladů. Obdrželi jsme přehledně a vtipně řešenou složku...

 

Hladinové spínače
HS jsou určeny k ovládání elektrických zařízení v závislosti na výšce hladiny kapaliny ve sledované nádrži.
Elektronika hladinových spínačů vyniká jednoduchostí, spolehlivostí ověřenou mnohaletým provozem a je chráněna Úřadem průmyslového vlastnictví České republiky jako užitný vzor.
Ochrana potrubí
proti zamrzání a technologické ohřevy potrubí pro dopravu látek, které jsou při běžných teplotách tuhé. Další významnou skupinou aplikací je doprovodný ohřev potrubí TUV jako náhrada cirkulace.
Ochrana okapů
proti zamrzání. Topné kabely v okapech se používají především jako prevence před poškozením okapů a fasád budov. Důležitým hlediskem je i otázka ochrany osob a majetku před pádem uvolněných rampouchů.
Ochrana venkovních ploch
před náledím a odstraňování sněhu z těchto ploch. Typickým příkladem jsou vjezdy do garáží, venkovní schodiště, nájezdové rampy pro vozíčkáře, venkovní terasy a pod. Tento systém je vhodný zejména tam, kde je účelné vyloučit lidský faktor a zabezpečit za všech podmínek sjízdnost resp. schůdnost povrchu.
podlahové vytápění realizované zalitím topných kabelů do betonové konstrukční vrstvy podlahy - klasická nová podlaha. Další možností je temperování dlažby tenkými topnými kabely (Topná rohož, Teplá dlažba), umístěnými ve vrstvě lepidla pod dlažbou, které má díky své malé tepelné setrvačnosti charakter přímotopného systému - tenkovrstvá nová podlaha či renovovaná podlaha.
Elektrické sušáky
k dosoušení vlhkých ručníků v koupelnách a umývárnách, ...

Společnost V-systém nabízí další elektrická řešení zimních problémů. Mnohé z nich jsou aplikačně opravdu jednoduchá, na druhou stranu je dobré si při některých projektech nechat poradit od specialistů z V-systému. V každém případě je dobré vědět, které varianty můžete očekávat.

 

Pravidelný sobotní přehled novinek a bonusů
z celého portálu Elektrika získáte přihlášením

 

 

TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
Pravděpodobně nejobsáhlejší katalog možností jak uložit vedení do podlahy. Letošní produkce sloučené značky OBO Bettermann a Ackermann se jeví jako nejkompletnější nabídka kterou můžeme na našem trhu potkat ...
Proudové chrániče prakticky (archivní premiéra). Sledujte, nebo si jen poslechněte premiéru archivního záznamu přednášky Jana Krejčího z posledních Odborných seminářů OEZ 2019, kdy jsme se měli možnost setkávat osobně. Co v této dobře připravené přednášce zaznělo? Jaké typy proudových chráničů používáme? Jak souvisí nasazení proudových chráničů s ČSN, které vstoupily v platnost v roce 2018. Popis a důvody nasazení více chráničů v rodinném domě a dozvíme se také o ...
Podívejte se, jak vypadá nová linka! Videospot ukazuje výrobu nosných systému na nové lince! Stavba nové výrobní haly a nákup technologie na výrobu kabelových žlabů dovoluje Koposu Kolín nabídnout zákazníkům kabelové nosné systémy vyráběné na vlastním výrobním zařízení. Jde především o nové kabelové žlaby Jupiter s mnoha technickými přednostmi a inovované kabelové žlaby Mars přizpůsobené potřebám montážníků ...
Máte představu, jak navrhnout konstrukci podlahového systému? Víte, z jakých částí se skládá? Víte, s jakými variantami lze počítat? Pokud hledáte přehledný útlý sešit, ve kterém není nic zbytečného, čtěte tento článek!
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933