Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...
POZOR! JEŠTĚ NEPROŠLO JAZYKOVOU KOREKTUROU!

VolšoHEC 2019 na vlastní oči!


Document Actions
VolšoHEC 2019 na vlastní oči!
VolšoHEC jako pojem mi zprvu úplně nedával smysl. Psát o události, které se neúčastním je sice dnes v mediálních agenturách standardem, ovšem u nás v tomto ohledu jsme konzervativní a držíme se klasického modelu. Psát o události = hovořit s účastníky. Zvláště pak, pokud si mám představit, některé ne zrovna sportovní postavy elektrotechniků na startu takového sportovního výkonu. A právě díky tomuto předpokladu bylo mé překvapení o to větší ...
Miroslav Minařík, ze dne: 2.07.2019


Asi jako každý spotřebitel informací dnešní doby začínám být netečný k dobročinným akcím. Na vině je většinou podání mediálních agentur, které podobné aktivity předkládají především umem dovedného copywritera. Letos jsem neplánovaně navštívil Jedovnice a viděl jsem VolšoHEC 2019 na vlastní oči!

V květnovou sobotu za aprílového počasí jsem naložil do vozu svou psí princeznu. Navigace Waze ukázala dojezd do jedovnického kempu za 29 minut. Popravdě svou účast jsem v plánu neměl, protože se měla účastnit jiná část našeho reportážního týmu. Ale tak už to bývá, že plány se operativně mění. Navigace nelhala. Opravdu jsem za tu dobu zaparkoval u rybíku Olšovec. Bohužel na opačné straně než se odehrávala událost.

Pro větší náhled kliknout!


Za pár minut parkuji na trávě správného místa konání. Vybaven nezbytnou záznamovou technikou a psím doprovodem vyrážím na první zmapování situace. Rozhlížím se, které tváře znám, koho bych pozdravil. Obvykle se elektrotechnických akcí totiž účastní lidé, které za třicet let v oboru již znám. Zde to bylo jinak.

Pro větší náhled kliknout!


Prvního jsem pozdravil Martina Lahodu, jednatele PHOENIX Contact. Obtěžkán zavěšeným fotoaparátem měl podstatně více prostoru než jeho kolega Radim Roček. Ten s mikrofonem v ruce po celou dobu provázel VolšoHEC 2019 slovem. Oč na události jde jsem samozřejmě věděl, jen jsem si to nedokázal vše v praxi představit. Plocha této části kempu byla poseta malými hloučky účastníků. Dětí i dospělých. Protože jsem přijel až v sobotu po obědě, zastihl jsem až start běhu dětí a zanedlouho i hlavní start štafet.

 
Pro větší náhled kliknout!

Skutečný rozměr závodu
jsem pochopil až po jeho startu. Štafeta obíhala rybník, což bylo 5km. A tak čtyři kolečka vytvořila půlmaraton.  Startovní a cílová rovinka byla na příjezdové cestě k hlavní bráně kempu Olšovec. Prakticky to znamenalo velmi hustý provoz vozidel, cyklistů a v neposlední řadě účastníků půlmaratonu.

Pro větší náhled kliknout!

Šlo o firemní akci?
Očekával bych nějakou technickou prezentaci, ovšem zde o zboží PHOENIX Contact či aktivitách účastněných značek snad nepadlo ani slovo. Tato skutečnost celou událost povyšovala opravdu jinam než bychom uvažovali z běžných odborných událostí. Skutečně šlo o sportovní výkon a dobrou věc.

Šlo o dobrou věc?
O jakou dobrou věc? Alespoň pro mne je odesílání finanční podpory na anonymní místa na světě něco, čemuž nevěřím. Zde šlo však o konkrétní případy dětí. Ty samozřejmě přítomné nebyly, ale z Prahy přijela zástupkyně organizace, která se o skutečnou pomoc těmto dětem stará. A tak představa o možném rozptýlení vybrané částky například v bezedné černé díře uniformních výběrčích emotivních darů se nepotvrdila. 

 
Pro větší náhled kliknout!

Osobní pocit z této události
Jako člověk s omezenou možností pohybu jsem tiše zíral na odhodlání, sportovní výkony a úžasné nadšení účastníků štafet. Sportovní událost byla skvěle organizačně zajištěna. Od předávání štafetových čipů, hlášení blížících se čísel k cíli, třeba až po detaily časových výsledků předchozího ročníku. Akce byla opravdu skvělá. Dovedl bych si představit i ohnivý tým Elektriky.cz. Tak třeba příští rok!

Více oficiálního o této události na www.volsohec.cz
O Phoenix Contact jsme psali toto ...
Technická podpora Phoenix Contact v redakční knihovně zde ...



 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 2)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

PHOENIX CONTACT, s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933