Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Vodíkové technologie v energetice a dopravě (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 10.08.2016
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Vodíkové technologie v energetice a dopravě


Vodíkové technologie v energetice a dopravě
V rámci 25. ročníku mezinárodního veletrhu AMPER se ve středu 16. března 2016 uskutečnil seminář na téma Vodíkové technologie v energetice a dopravě a Akumulace energie a malé energetické zdroje. Je vodík tím prvkem, který dokáže jednou zajistit energii pro průmysl, dopravu i každodenní život? Je reálné jednou pohánět automobily vodíkem? A jak jsme na tom ve srovnání s ostatní Evropou a světem?
Tým portálu Elektrika, ze dne: 10.08.2016


O vodíkových technologiích a konferencích, které se na ně zaměřují, jsme na veletrhu AMPER 2016 hovořili s Milanem Mikou.



Krátce o ÚJV Řež
Společnost ÚJV Řež už více jak 60 let patří ke špičkovým pracovištím na poli energetiky a průmyslu. Její služby se soustřeďují zejména na projektování a inženýrské činnosti, podporu bezpečného a efektivního provozu jaderných i klasických elektráren, chemii palivového cyklu a komplexní služby při nakládání s radioaktivními a jinými specifickými odpady. V oblasti zdravotnictví se zabývá výzkumem, vývojem, distribucí a výrobou radiofarmak a zajišťuje komplexní výstavbu PET center a školení jejich personálu. Významnou součást její práce tvoří aplikovaný výzkum, vývoj, moderní technologie a inovace zejména v oblasti využití jaderné energie a zdrojů ionizujícího záření. Disponuje vyspělou technologickou a experimentální infrastrukturou, mnohá z jejích zařízení jsou jedinečná v kontextu nejen ČR, ale i Evropy.
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.