Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...

Vzdělávací seriály o ozvučování DEXON 2022


Document Actions
Vzdělávací seriály o ozvučování DEXON 2022
Značka DEXON tradičně přichází s edukačními a motivačními sériemi krátkých pořadů na téma ozvučení. Správně rozvést zvuk po budově nemusí být nutně složité, na druhou stranu se v mnoha případech v realizovaných koncepcích objevují fatální chyby. Buď z neznalosti pravidel a souvislostí nebo z pouhého opakování chyb druhých. Když už nemáte v plánu ozvučit budovu, pak může být pro mnohé poučná část, jak správně mluvit do mikrofonu. V době elektronických konferencí a podcastů je to více než praktické vědět!
Komerční sdělení, ze dne: 15.02.2022
reklama


Dnes v době informačního zahlcení nelze zvolit "ten jeden správný informační kanál". DEXON přichází novým modelem, kdy si vyberte výukový kurz. Vybrané téma přinese informace a vědomosti formou seriálu. Jeho autoři tvořili obsah díky své dlouholeté praxe. Níže si lze vybrat to zajímavé a pak jednou za 14 dní můžete sledovat jeden díl.

 

  • Deset kroků proti špatnému výběru Hi-Fi reprosoustav domácího kina
    Pokud se chystáte jít do supermarketu a koupit „domácí kino“ za tisíc korun. Tento seriál přesvědčí, že je daleko lepší toto drama nepodstupovat a raději si koupit něco kvalitnějšího, co vydrží a hlavně, co bude opravdu hrát. Prozradí, jaká by měla být konstrukce reprosoustav, jaké parametry, na co si dát pozor, kde to všechno postavit i jak to zprovoznit.
  • Deset podvodů, které prodejci a výrobci dělají u profesionálních reprosoustav
    Je až neuvěřitelné, čemu všemu zákaznicí v kamenných prodejnách a na internetu uvěří, a jak se nechají napálit. Jak to končí? Pořídí si aktivní profesionální reprosoustavu ne za 8000,– ale za 3000,–, vždyť je to přece levnější. A pak se nestačí divit – přehřívá se, slibovaná citlivost 98dB se nějak nedostavila, a když se tomu „přihulí“, tak to nějak drnčí … vlastně to vůbec nehraje. Jak teda podvody prodejců a výrobců odhalit?
  • Nejčastější chyby při výběru profi zesilovače a jak se jich vyvarovat
    Chystáte se koupit zesilovač a nevíte jaký? Na co si dát pozor? Co je důležité? Jaké parametry a provedení? A jak to všechno užijete v praxi? V 8 dílech seriálu dostanete odpověď.
  • Sedm záludností při výběru bezdrátového mikrofonu a jak je odhalit
    Bezdrátové mikrofony se v poslední době dostaly se svou cenou na opravdové minimum, čímž se staly přístupnými pro řadu uživatelů. Několik prodejců, záměrně své zákazníky neinformují o všech úskalích, které pořízení levných „bezdráťáků“ skrývá.
  • Devět rad jak správně hovořit na mikrofon
    Aź 70% uživatelů sice mikrofon používá, ovšem špatně. Výsledkem je nejenom špatný zvuk ve své podstatě, ale „otrávený“ posluchač, různé trapasy a v neposlední řadě domněnka, že mikrofon je špatný a zvukař nahluchlý. Na cti tak utržil nejenom samotný řečník, ale i chudák zvukař, výrobce mikrofonu neopomíjeje. A přitom stačí se řídit následujícími radami. Jak správně tedy mikrofon používat? Rady mohou být užitečné pro všechny i ty, kteří se s mikrofonem holt nekamarádí.
  • Jakých osm komplikací skýtá pořízení kompaktního řečnického systému?
    Prodejci ozvučovací techniky mnohdy své zákazníky nechápou. Nechtějí pochopit, že nepotřebují příliš komfortní věci s množstvím čudlíků a ohromujícím výkonem. Potřebují jen něco málo ozvučit a nechtějí nad tím strávit několik hodin. Co lze konzultovat a co nás může nemilého překvapit při pořizování kompaktního řečnického systému?
  • Čtyřicet sedm otázek, než vyberete správný evakuační rozhlas
    Na trhu jsou i takoví profesionálové nabízející evakuační rozhlasy (také nazývané Požárními rozhlasy nebo správně Nouzovými zvukovými systémy) a rekrutující se z elektroinsta­lačních firem, kteří nabízejí evakuační rozhlas povrchně a bez dalších souvislostí. Tvrdí, že „tento jeden přístroj zvládá celý systém požárního rozhlasu“ Už na počátku je jasné, že to fyzicky není možné. Dokonce se odvolávají na příslušnou normu. Investorům, jež od takovéto firmy nakoupí se to rychle vymstí již při kolaudaci stavby, kdy se přijde na to, že tento Nouzový zvukový systém by měl být „jaksi“ komplexnější.
  • Deset nebezpečí, které Vám mohou pokazit radost z nákupu rozhlasové ústředny, a jak se jim bránit
    Dalo by se napsat rozhlasová ústředna a Rozhlasová Ústředna. Ano, tak veliký rozdíl může mezi nimi být a k neprospěchu uživatele, jsou tyto rozdíly skryty. Laik si je neuvědomuje a tak obvykle koupí, co se namane. Postupem času se ale dozvídá, že má v podstatě jen zesilovač, který má do profesionální rozhlasové ústředny opravdu daleko. Tento seriál udělá jasno.
  • Třináct klamů u reproduktorů a reprosoustav pro plošné ozvučení a jak je objevit
    Nevíte, podle čeho vybírat reproduktory a reprosoustavy pro plošné ozvučení? Seriál ukáže třináct základních problémů spojených se správným výběrem, spojených s konstrukcí, vzhledem, zvukovými vlastnostmi a dalšími technickými náležitostmi, které dosud nebyly nikde publikovány. Seriál plný praktických rad a zkušeností.
  • Třicet důležitých otázek, než pořídíte ozvučení
    Naše praxe potvrzuje fakt, že zákazník často neví co chce. Neberme to jako výtku, ale jako konstatování, že ne každý musí být v oboru ozvučování kovaný. Následující povídání jsme napsali nejenom pro budoucí uživatele ozvučovacího systému, ale také pro montážní firmy a elektrikáře proto, abychom předešli nedorozuměním, vícepracím a vícemateriálu. Sami si otázky zodpovězte, nebo nejlépe je společně zkonzultujte. Uvidíte, že vás přivedou na zajímavé myšlenky, které je potřeba vyřešit raději teď, v době zadání, než v době, kdy je již vše nainstalováno.



- Kamil Toman
 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

DEXON CZECH s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Umíte odpovědět? Vysvětlete, proč musíme elektrické stroje chladit a co by se stalo, kdybychom je nechladili. Popište rozdíly mezi chlazením vzduchem a chlazením kapalinou. Vysvětlete, jak teplo putuje elektrickým strojem a jak nám tepelný okruh pomáhá toto teplo správně odvést. Co přesně znamená ventilace v kontextu elektrických strojů? Jaký je rozdíl mezi ...
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Docela často můžeme řešit případ ozvučení škol. To se děje buďto celkově - plošně po celé škole anebo jen v podobě lokálního ozvučovacího systému pro tělocvičny či specializované učebny. Proto se podívejme, jak se dá takové ozvučení v dnešních podmínkách řešit.
V dalším díle seriálu, který seznamuje čtenáře se současnými moderními možnostmi v oblasti plošného ozvučování, navštívíme exteriér, konkrétně sportovní areál, tedy kombinaci hřiště - tribuna, ale také např. lyžařskou sjezdovku nebo tenisové kurty. V tomto článku se podíváme na to, jak je to s dimenzováním takového systému a jeho komfortem.
Podívejme se nyní na ozvučení prodejen, které můžeme řešit dvojím způsobem, podle toho, zda ozvučení má být hlasité, nebo spíše jen jako zvuková kulisa. Toto má vliv na výběr nejenom buzení, ale i samotných reproduktorů a jejich umístění ...
Rodinný dům patří k velmi nápaditým ozvučovacím záležitostem. My se nyní budeme věnovat ozvučení venkovnímu, pokojovému, koupelnovému a ozvučení technických prostor. Do jisté míry lze tento návod také použít pro ozvučení bytu.
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933