Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: VIKON: Katalog vypínačů nejen pro dětské pokoje (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 31.12.2007
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

VIKON: Katalog vypínačů nejen pro dětské pokoje


 VIKON: Katalog vypínačů nejen pro dětské pokoje
Chcete udělat radost svým dětem? Pořiďte jim vypínače a zásuvky, které se jim budou zaručeně líbit. Co třeba takové sluníčko, květinka, hvězda nebo dokonce volské oko? Barevných kombinací je dostatek, a pokud vypínač či zásuvka dítě nebo Vás omrzí, stačí jednoduše zvolit jiný atraktivní typ. Vše se dá totiž bez problémů kombinovat.
Pavlína Velecká, ze dne: 31.12.2007

Takovou skvělou nabídku nám připravila firma VIKON, výhradní dovozce vypínačů a zásuvek firmy Metalka Majur. Její program s názvem Happy, to je to pravé pro naše děti.

Program HAPPY:

Neboť jde o výrobky určené pro užívání především dětmi, jsou zásuvky samozřejmě v provedení s dětskou ochranou, takže i zvídavému dítěti nehrozí žádné nebezpečí. Mimo to je také velmi zajímavá finanční stránka, neboť tyto produkty lze zakoupit za 125,-Sk, což je v přepočtu na Kč zhruba 100,-Kč. A za takovou cenu mnohdy nekoupíte ani obyčejné vypínače či zásuvky.

Katalog, který se mi dostal na pracovní stůl, obsahuje i další dvě řady zásuvek a vypínačů, a to:

Program ROYAL

Produkty této řady jsou určeny jak do všech vnitřních – obytných místností bytů, domů, případně i kanceláří, tak i do vnějších, jako jsou například chodby či venkovní prostory. Program totiž obsahuje i několik typů tlačítek určených pro světla či zvonky. Široký sortiment zásuvek a vypínačů lze umístit až do pětirámečků…(Což shledávám velkou výhodou, neboť z vlastní zkušenosti vím, že pokud nepromyslíte vše do detailů, tak se vám může stát, že budete muset třeba i rámečky pilovat. Při nedávné rekonstrukci elektroinstalace a výměně zásuvek a vypínačů doma nad kuchyňskou linkou nastal takový menší problém.

Jak z nejvýše čtyřrámečku udělat kompletní rámeček pro pět zásuvek?
Nakonec to dopadlo tak, že si přítel vzal do ruky pilník a jemně opilovával čtyřrámeček z jedné strany a jednorámeček pro změnu z druhé, aby je potom mohl nasadit vedle sebe. Takže hurá, existují i vícerámečky pro náročnější.) Rámečky řady ROYAL je možné mít v 11ti různých barvách od bílé, přes červenou, až po černou. Je též velmi praktické, že si můžete vybrat mezi horizontálním a vertikálním provedení rámečků. Záleží jen na Vás, v jaké poloze se vám líbí. Nebo spíše častěji záleží na prostoru, který je Vám pro zásuvky a vypínače poskytnut.

Třetí řadou je SET Q OG, která obsahuje velký výběr průmyslových vypínačů a zásuvek v tradiční bílé a šedé barvě.

Dále pak v katalogu nalezneme i nabídku rozvodných skříní.

Na konci katalogu nalezneme praktický technický popis všech výrobků s tipy a triky pro správnou a snadnou montáž. Vypínače a zásuvky disponují praktickým bezšroubovým připojením.

Sortiment je vhodný pro ty, kteří chtějí sobě i svým dětem dopřát kreativitu.

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.