Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Vietnam a ukládání vedení ... (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 3.02.2017
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Vietnam a ukládání vedení ...


Vietnam a ukládání vedení ...
Jezdíte do zahraničí? A vypínáte svůj profesionální pohled na tamní provedení elektroinstalací? Ne vše lze přehlédnout, ale světe div se, nic prý není špatně. To nám pouze naše zkostnatělé představy o superbezpečnosti dokáží vytvořit úsměv při pohledu na některá řešení. Ovšem ani v cizích zemích se nic neděje jen tak. I tam mají nějaký svůj řád. Jen my ho patrně neznáme ...
Miroslav Minařík, ze dne: 3.02.2017



Jiný kraj, jiný mrav. S tím nic nenaděláme. Jako hosté v cizině se musíme přizpůsobit tamním zvykům. Nikdo z nich není zvědavý na naše zvyklosti. Tedy pokud se na to sám nezeptá ...

Pro větší náhled kliknout!

Mezi námi je dost pamětníků, kdy v rámci nějaké dohody se u nás učilo elektrikářem mnoho vietnamských chlapců. Do dnes vzpomínáme na jejich příběhy o tom, jak to chodí u nich ve Vietnamu. Z vlastní zkušenosti potvrdím, že mezi nimi byli šikovní i nejšikovnější! Chci říci, že někteří byli zručnější než někteří našinci.


Pro větší náhled kliknout!

Tyto obrázky pořídil Petr Bohušík (Schneider Electric) na své dovolené. Podle jeho slov "oči trhá" především řemeslné provedení elektroinstalace. Všechno je ovšem relativní. Považte, my jezdíme do Vietnamu poznávat jejich duchovní bohatství a částečně jej simulujeme doma.

Možná bychom to samé mohli říci i obráceně, kdy lidé z Asie přijíždí k nám žasnout nad precizností techniky. Například takové okénko elektroměru musí být podle našich připojovacích podmínek s přesností centimetru. A v zemi, kde je prvořadá duchovní hygiena před technikou stačí, když je elektroměr správně připojen a počítá.


Pro větší náhled kliknout!

K pozastavení je to, že se v zemi nikdo necítí být v ohrožení života. Člověk znalý evropských norem, například takový revizní technik by mohl zhynout jediným pohledem na místo svého ubytování.

Jaké jsou škody na zdraví a majetku vlivem rozdílných zvyklostí nikdo netuší. Možná se zase tolik neštěstí neděje nebo se dějí jiné katastrofy, které přehlušují drobné problémy s elektroinstalací. Musíme sehnat nějakého tamního občana k výpovědi před kamerou. A abych nezapomněl na tamní napětí ...



Co si myslíte, že by měli ve Vietnamu vylepšit, když jim doposud nic nechybělo?
Sledujte níže otevřenou diskusi!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.