Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Ve službách bezpečnosti: Nová kouřová čidla společnosti Hager se schválením VDS (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 30.07.2012
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Ve službách bezpečnosti: Nová kouřová čidla společnosti Hager se schválením VDS


Ve službách bezpečnosti: Nová kouřová čidla společnosti Hager se schválením VDS
Bezpečnost nadevše! Nová kouřová čidla se schválením VDS pro obytné prostory včas rozeznají kouř ze začínajícího požáru, který avizují akustickými a světelnými signály. Nejvyšší spolehlivost těchto přístrojů garantují testy. Všechny přístroje pracují na principu rozptýleného světla. Jakmile kouř vnikne do zařízení, je rozeznán a aktivuje se hlasitý ...
Komerční sdělení, ze dne: 30.07.2012



Bezpečnost nadevše! Nová kouřová čidla se schválením VDS pro obytné prostory včas rozeznají kouř ze začínajícího požáru, který avizují akustickými a světelnými signály. Nejvyšší spolehlivost těchto přístrojů garantují testy dle norem DIN EN 14604 pro kouřová čidla a DIN EN 54-7 pro profesionální kouřová čidla.

K dostání jsou dvě varianty. Modelová řada TGA500 je napájena jednou 9V alkalickou baterií; provedení TG501 je napájeno 230V z elektrické sítě – zde je také použita 9V alkalická baterie, která slouží jako záložní zdroj napájení. Obě série lze dodat v barevném provedení bílá, hliník a hnědá.


Kouřové čidlo varianta TG501

Všechny přístroje pracují na principu rozptýleného světla. Jakmile kouř vnikne do zařízení, je rozeznán a aktivuje se hlasitý akustický signál. Navíc začne blikat červená LED a bílé světlo permanentně osvětlí prostor. Nainstalovat lze jak jedno čidlo, tak i až 40 vzájemně propojených čidel.

Celá řada doplňkových funkcí zvyšuje bezpečnost provozu přístrojů. Pokud je potřeba vyměnit baterii nebo je znečištěna kouřová komora, rozezní se varovný signál. Červená LED kontrolka může signalizovat možné závady. Technickou vymožeností je však procesorem řízené samostatné vyhodnocování signálu v pravidelných desetisekundových intervalech. Pro kontrolní účely si může navíc uživatel, pomocí testovacího tlačítka vyvolat paměť událostí a přečíst poslední registrované hlášení.


Kouřové čidlo varianta TG500

Oba typy přístrojů mají navíc tlačítko pro manuální funkční test se sníženou hlasitostí varovného signálu. Integrovaná montážní ochrana zaručuje další bezpečnost díky níž je instalace možná pouze s vloženou baterií a k demontáži je potřeba nářadí.

Kvůli velkému rozsahu provozních teplot od -10°C do +55°C se kouřová čidla společnosti Hager hodí jak k trvalému sledování domů a bytů, tak k použití v karavanech a obytných automobilech.

VDS – německá certifikační společnost pro certifikaci bezpečnostních prvků.

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Hager Electro s.r.o. - Pražská 238, Zdiby - 281 045 721 - info@hager.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.