Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

Vakuové a modulární stykače EPM


Document Actions
Vakuové a modulární stykače EPM
Legendární výrobce stykačů vydal krátký technický sešit podrobností vakuových a modulárních stykačů. Při frekvenci používání tohoto materiálu mými kolegy mne napadlo se o tom zmínit i zde. O jaké stykače jde? Vakuové stykače řady VK a VM jsou určeny pro spínání v silových obvodech střídavého napětí do 1000V ... přístroje řady VK jsou trojpólové stykače v kompaktním provedení, vyráběné a dodávané ve dvou typových velikostech a ve dvou provedeních, lišících se příkonem ovládacího elektromagnetu ... stykače řady VM jsou určeny pro použití v AC obvodech pro proudy až do 1500A ...
Filip Horáček, ze dne: 19.11.2021
reklama


Výrobce z pražských Modřan má v nabidce stykače pro různá použití. Instalační stykače pro nasazení v elektroinstalacích adminstrativních budov. Stykače pro kompenzace účiníku. Středofrekvenční stykače uživané zejména pro ohřev v kovárnách a hutích, nebo také pomocné stykače pro spínání ovládacích a signalizačních provozů. Několikastránkový datasheet pojednává o základních, respektive všech důležitých informacích vakuových stykačů.


Pro více informací kliknout!

Technická data na první stránce popisují výrazy a k nim přislušné měrné jednotky. Rozměrové výkresy obvykle nehledám, ovšem občas je kolegové poptávají. Značení svorek je samozřejmě nezbytnou znalostí pro všechny, kteří s těmito stykači přichází do styku. Graf elektrické životnosti, přesneji pracovní proud v závislosti na počtu pracovních cyklů dává odpověď na odhad zásahů údržby. 


Pro více informací kliknout!

Nalezneme zde i volitelné příslušenství jako jsou propojovací pasy, kryty svorek hlavních kontaktů. Podobně i položky náhradních dílů, bloky pomocných kontaktů nebo vakuové kontaktní komory. Toliko krátce z tohoto datasheetu.

Tento datový sešit naleznete zde!
 

Pravidelný sobotní přehled novinek a bonusů
z celého portálu Elektrika získáte přihlášením

 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Elektropřístroj spol. s r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
Kam se v budovách vyvíjí uplatnění vysokorychlostních dat optickými vlákny? Příchod elektroinstalačních podomítkových trubek Fraenkische se zabudovaným optickým vláknem se datoval dřív než známost standardů datových přenosů Industry 4.0. Trubky s označením FFKuS DATALIGHT se v českých e-shopech objevují, ale na běžných stavbách určitě ne. Jde o speciálku, říkají dataři, v běžném obydlí stačí spotřebiteli Wi-Fi. Jiná situace může ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933