Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Vakuové a modulární stykače EPM (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 19.11.2021
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Vakuové a modulární stykače EPM


Vakuové a modulární stykače EPM
Legendární výrobce stykačů vydal krátký technický sešit podrobností vakuových a modulárních stykačů. Při frekvenci používání tohoto materiálu mými kolegy mne napadlo se o tom zmínit i zde. O jaké stykače jde? Vakuové stykače řady VK a VM jsou určeny pro spínání v silových obvodech střídavého napětí do 1000V ... přístroje řady VK jsou trojpólové stykače v kompaktním provedení, vyráběné a dodávané ve dvou typových velikostech a ve dvou provedeních, lišících se příkonem ovládacího elektromagnetu ... stykače řady VM jsou určeny pro použití v AC obvodech pro proudy až do 1500A ...
Filip Horáček, ze dne: 19.11.2021



Výrobce z pražských Modřan má v nabidce stykače pro různá použití. Instalační stykače pro nasazení v elektroinstalacích adminstrativních budov. Stykače pro kompenzace účiníku. Středofrekvenční stykače uživané zejména pro ohřev v kovárnách a hutích, nebo také pomocné stykače pro spínání ovládacích a signalizačních provozů. Několikastránkový datasheet pojednává o základních, respektive všech důležitých informacích vakuových stykačů.


Pro více informací kliknout!

Technická data na první stránce popisují výrazy a k nim přislušné měrné jednotky. Rozměrové výkresy obvykle nehledám, ovšem občas je kolegové poptávají. Značení svorek je samozřejmě nezbytnou znalostí pro všechny, kteří s těmito stykači přichází do styku. Graf elektrické životnosti, přesneji pracovní proud v závislosti na počtu pracovních cyklů dává odpověď na odhad zásahů údržby. 


Pro více informací kliknout!

Nalezneme zde i volitelné příslušenství jako jsou propojovací pasy, kryty svorek hlavních kontaktů. Podobně i položky náhradních dílů, bloky pomocných kontaktů nebo vakuové kontaktní komory. Toliko krátce z tohoto datasheetu.

Tento datový sešit naleznete zde!
Více technické dokumentace EPM naleznete například zde!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Elektropřístroj spol. s r.o. - Mezi Vodami 1955, Praha 4 - 261 106 111 - epm@epm.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.