Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: V50# §7 a §8 Paragraf pro řízení provozu by měl mít nejvyšší elektrikář, říká Petr Létal (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 4.02.2019
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

V50# §7 a §8 Paragraf pro řízení provozu by měl mít nejvyšší elektrikář, říká Petr Létal


V50# §7 a §8 Paragraf pro řízení provozu by měl mít nejvyšší elektrikář, říká Petr Létal
S Petrem Létalem, renomovaným olomouckým odborníkem se bavíme o paragrafech 7 a 8, konkrétně v čem se liší znalosti při řízení podle jednotlivých paragrafů. Petr popisuje schopnosti a dovednosti osmičkáře a porovnává je s ostatními paragrafy řízení činnosti. Možná někoho překvapí, co znamená řízení provozu. Z dosavadní praxe školení a přezkoušení vyhlášky padesát je patrné, že ne všichni osmičkáři tuší, k čemu jsou paragrafem oprávněni. A opět se dostáváme k faktu, že být kvalifikovaný elektrotechnik vůbec nevypovídá o tom, zda skutečně zná pravidla řízení skupiny lidí v týmu. Co za důležitou informaci si sedmičkáři často neuvědomují? Poslechněte si jak Petr Létal popisuje ze svého pohledu typického sedmičkáře. A na závěr padla otázka, jak si představit paragraf osm prostřednictvím právnické osoby.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 4.02.2019






To není nikde ničím podchycené, jak člověk je manažersky schopný uřídit 20 elektrikářů, provozů, provozoven.
S Petrem Létalem, renomovaným olomouckým odborníkem se bavíme o paragrafech 7 a 8, konkrétně v čem se liší znalosti při řízení podle jednotlivých paragrafů.



Textový přepis mluveného slova rozhovoru ...

Poslechněte si jak Petr Létal popisuje ze svého pohledu typického sedmičkáře.
Petr Létal Solidteam Olomouc
Já si představuji sedmičkáře jako parťáka, nebo vedoucího pracovní skupiny. Takže mám třeba 2-4 lidi jako jednu pracovní skupinu a jeden z nich musí být vedoucí práce. To by byl sedmičkář, co řídí 2 lidi nebo malou skupinu elektrikářů, od dvou a výše.

Všechny paragrafy vyhlášky padesát, hovořící o řízení činnosti se mají vyložit, že jsou o znalostech z elektrotechniky, ne z dovedností, jak řídit, zadávat a vyhodnocovat.
Petr Létal Solidteam Olomouc
Ano, tady se hovoří spíše o riziku od elektrické energie, tzn., o zajištění pracoviště z pohledu vedoucího práce. Jestli a bude rozhodovat člověk, který má šestku. Mohu ho nechat pracovat v blízkosti nebo pod napětím? Šestka je vstupenka na pracoviště, neopravňuje ho k tomu. Musí mít technické znalosti a dovednosti. Člověk musí lidi i trochu znát, aby věděl, tento šestkař tu může dělat samostatně, tento šestkař potřebuje dozor jiného, protože nemá znalosti, dovednosti a se šestkou je chviličku. To je člověk, který musí znát lidi, práci a musí dokázat vyhodnotit veškerá rizika.

To je o tom, aby sedmičkář na rozdíl od šestkaře už dokázal si udělat závěry. V jedné normě něco, ve druhé něco, buď se to kříží a člověk si musí udělat úsudek, aby pro lidi dokázal zajistit to nejlepší a odřídit to i z hlediska odbornosti.

Co za důležitou informaci si sedmičkáři často neuvědomují?
Petr Létal Solidteam Olomouc
Když jsou 2 sedmičkáři na pracovišti, tak by měli vědět, že jen jeden z nich to řídí. Velet může jen jeden, to je lichý počet. Dva jsou moc, to se nedomluví. Když jsou 2 sedmičkáři musí vědět, který z nich je ten, který to opravdu řídí a který je řízen. Když budou šestkaři a sedmičkáři, nemůžou být oba dva v tomto smyslu. To těm lidem někdy nedochází a když si říkají o odměnu, tak všichni řídí.. a když je otázka průšvihu, tak…

Není náhodou odborné veřejnosti naprosto nejasná subordinace jednotlivých paragrafů?
Petr Létal Solidteam Olomouc
Ano, někteří to tak berou a prezentuje se to tak, že jsou šestkaři, šestkařům velí sedmičkáři a nad sedmičkářema by měl být osmičkář. Takhle by to mělo být postavené, ale přesně jak říkáš, pokud bude vedoucí práce řídit činnost sedmičkář a přijde osmičkář, jeho nadřízený, tak je to otázka toho, že se podřídí sedmičkáři, protože je vedoucí práce. A sedmičkář osmičkáři řekne „hele budeš tady dělat, jako šestkař. Máš šestku a osmičku, nejsi pracovník výkonný, praporčík“ není to otázka toho, že předá kolík, bere kolík osmičkář a jdeme dál.
On končí s řízením, byl tam osmičkář, ten za to může..

Petr popisuje schopnosti a dovednosti osmičkáře a porovnává je s ostatními paragrafy řízení činnosti.
Petr Létal Solidteam Olomouc
Oproti sedmičce, o které jsme si povídali je to o tom, že osmičkář… sedmičkář  je doma na dvoře. Osmičkář je dodavatelským způsobem, takže osmičkář přijíždí k zákazníkovi a tento člověk musí mít schopnost vyhodnotit řízení v neznámém prostředí, tzn., musí si vyhledat člověka odpovědného za řízení, popřípadě odpovědného člověka, který jim to zajistí, pracoviště předá, musí vyhodnotit jaké tam jsou podmínky, jestli to bude dělat sám, nebo jestli si přizve spolupracovníky, musí vyhodnotit činnost v pracovní skupině a musí se v novém prostředí velice rychle adaptovat.

Musí to být komunikativní člověk, zvyklý být dnes tady, zítra jinde a další den zase někde jinde. Naproti sedmičkáři, který to má pořád stejné. Říká se, že v hierarchii, když je to doma na dvorečku, že nad sedmičkářema jsou osmičkáři. Osmičkáři jsou třeba jeden, dva. Sedmičkářů je tam 15, ale osmičkáři jsou ti, kteří řídí sedmičky, když nebudu brát dodavatelský způsob.

Takhle to bývalo a bývá ve firmách zavedeno. I když nedělají dodavatelský způsob, oni si ve firmě udělají takovou pomyslnou hierarchii. A na tom staví, na takové pyramidě. Ale správný dodavatelský způsob znamená, že jezdí ven.

Možná někoho překvapí, co znamená řízení provozu. Z dosavadní praxe školení a přezkoušení vyhlášky padesát je patrné, že ne všichni osmičkáři tuší k čemu jsou paragrafem oprávněni.
Petr Létal Solidteam Olomouc
Řízení provozu, což nechápu, proč to dali do jednoho paragrafu, protože řízení provozu s činností zas až tak moc nesouvisí. Je to úplně samostatná věc a je to člověk, co řídí provoz, takový guru provozu. Ten musí vědět všechno o provozu, co je potřeba k bezpečnému a nejlépe i spolehlivému provozování elektrického zařízení. Ve chvíli, kdy se budeme bavit, že je to dodavatelským způsobem, ano. Řízení provozu může buď být v rámci zaměstnavatele, nebo dodavatelským způsobem. Když to budu dělat jako zaměstnanec, tak budu odpovídat za provoz elektrických zařízení a budu muset vědět, že potřebuji projektovou dokumentaci skutečného provedení, že potřebuji výchozí revizi, pravidelnou revizi, když mám revizi od revizáka, že mám závady.

Musím na ně reagovat, protože já jsem podepsal, že jsem je převzal a musím na to nějak reagovat. Mám na to také pravomoc, to je druhá věc. Pak je to otázka lidí. Bavíme se o různých kvalifikacích, takže jaký paragraf potřebuji k tomu, když mi bude obsluhovat tento stroj, nebo budou dělat tohle a támhleto atd. Paragraf pro řízení provozu by měl mít nejvyšší elektrikář, vedoucí elektrizace, jak říkám, guru. A když to bude dělat dodavatelským způsobem, tak si to představuji jako člověka, kterého si najmul pekař, který má stroje a zařízení a ví, že jako zaměstnavatel odpovídá za bezpečný stav a provoz jak instalace, tak strojů. Jenže on chudák elektrice nerozumí. Buď si to nastuduje a bude vědět, že objednám si projektanta, ten mi naprojektuje projektovou dokumentaci. Objednám si revizáka, ten to zreviduje. Když se mi něco pokazí, musím zavolat elektrikáře. Nebo řeknu, hele dost, já jsem pekař a vím, jak se zadělá na těsto. Já si guru objednám dodavatelským způsobem, udělám smlouvu a budu to řídit dodavatelským způsobem.

Ale podle mě, si myslím, že by každý provoz měl mít takového člověka. Ale nikde není dáno, že to tam musí být. Je to jen o tom, že u jiných dozorů, třeba Vojenské státní správy to takhle je a člověk je tímhle nakažen, tou myšlenkou. Ale nemyslím si, že je špatná. Určitě je dobrá, protože člověk neelektrikář odpovídá za něco, co ani netuší. Takhle to bohužel staví 50110, osoba odpovědná za elektrické zařízení nemusí mít elektro vzdělání, ale musí mít kvalifikaci. A on odpovídá. Tam se přímo říká, jak je to i v příloze, že je to jednatel, který za to všechno zodpovídá a on chudák neví...


A opět se dostáváme k faktu, že být kvalifikovaný elektrotechnik vůbec nevypovídá o tom, zda skutečně zná pravidla řízení skupiny lidí v týmu.
Petr Létal Solidteam Olomouc
To není nikde a ničím podchycené, jak je člověk manažersky schopný uřídit třeba 20 elektrikářů, 20 provozů, 20 provozen …


A na závěr padla otázka, jak si představit paragraf osm prostřednictvím právnické osoby.
Je to otázka toho, že právnická osoba si s tebou udělá právní vztah, ale bude ti garantovat, že vždycky tuhletu činnost bude dělat kvalifikovaný člověk, protože to je o činnosti člověka. Může se stát, že se změní člověk, ale činnost a povinnost zůstává. To znamená penzum práce a náplň je pořád jedna a ta samá a já se jako právnická osoba zavážu, že to zajistím možná jedním, možná dvěma lidmi. Možná je vyměním, ale pořád budu garantovat jako firma, že činnost zajistím.

Další postřehy Petra Létala ze školení a přezkoušení podle vyhlášky padesát sledujte v dalších částech videoseriálu V50!

Více podrobností o §7 a 8 vyhlášky 50/1978 Sb. (text, výklad, stažení, další odborníky) naleznete zde!




POKUD MÁTE KONSTRUKTIVNÍ PŘIPOMÍNKU
K TÉMATU §7 - 8,
PŘIDEJTE JI DO NÍŽE UVEDENÉ DISKUSE!




TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.