Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

#V50 §5 podle Petra Létala


Document Actions
#V50 §5 podle Petra Létala
Petr Létal popisuje typického pracovníka s paragrafem pět. Co vše takový mladý odborník zná, respektive nezná? Proč se pětkařů v některých krajích říkalo ministranti? Co myslíte? Jaká je životnost takového majitele paragrafu pět? Může mít někdo paragraf pět věčně? Myšleno bez postupu na paragraf vyšší? ... typického pětkaře mám spojeného s čerstvým studentem, který má ještě mokré maturitní vysvědčení nebo výuční list, to znamená, že teď ukončil ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 4.06.2018
reklama




Typického pětkaře mám spojeného s čerstvým studentem, který má ještě mokré maturitní vysvědčení nebo výuční list, to znamená, že teď ukončil elektro vzdělání, kdy je nabit teoriemi, které potřebuje k činnosti, ale nemá vůbec praxi. Takový zajíček.



Textový přepis mluveného slova rozhovoru ...

Petr Létal popisuje typického pracovníka s paragrafem pět. Co vše takový mladý odborník zná, respektive nezná?
Petr Létal Solidteam Olomouc
Zná. Má teorii, všechno v hlavě. Prakticky se dívá, jestli se šroubek utahuje doleva, nebo doprava.

Proč se pětkařů v některých krajích říkalo ministranti?
Petr Létal Solidteam Olomouc
Jsou vždy po ruce. Jsou příruční, kteří za nic neručí. Dívají se šestkařům pod ruce a nasávají a vstřebávají zkušenosti a vsáknou je do sebe. Časem z nich bude něco víc.


Co myslíte? Jaká je životnost takového majitele paragrafu pět?
Petr Létal Solidteam Olomouc
Jak dlouho vydrží? To je individuální. Pokud je to elektrikář, kterého to baví, tak má do roka většinou 6. Ale pokud je to  člověk, kterého někam postavíš a zítra ho tam najdeš, tak ten se po 3 letech zeptá, jestli mu stačí ta pětka..

Může mít někdo paragraf pět věčně? Myšleno bez postupu na paragraf vyšší?
Petr Létal Solidteam Olomouc
Znám člověka, který… je to individuální, ojedinělé. Jeden z 500. Znám člověka, který měl 5 bránil se, že vyšší nechce, byla to paní, spravovala relátka a říkala, že nechce 6, že chce pořád jen tu pětku..



Sledujte praktické poznatky tohoto olomouckého odborníka v dalších částech seriálu #V50!

Více podrobností o §5 vyhlášky 50/1978 Sb. (text, výklad, stažení, další odborníky) naleznete zde!



POKUD MÁTE KONSTRUKTIVNÍ PŘIPOMÍNKU
K TÉMATU §5,
PŘIDEJTE JI DO NÍŽE UVEDENÉ DISKUSE!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 3)
TEXT Z OBLASTÍ



FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Častou negativní zkušenost mají (nejen) elektrotechnici z přístupu stavebních úřadů. Nejedná se tentokrát o problém "tvrdohlavosti" úřadu, ale naopak o přílišnou benevolentnost, hraničící až s ignorací zákonných vyhlášek a nařízení. Zajímali jsme se tedy o zkušenosti se stavebními úřady a pohled odborníků na danou problematiku ...
Pojďme se krátce podívat tam, kde se dnes vychovávají budoucí elektrotechnici. Jaké mají dispozice k úspěšnému studiu elektrotechnického oboru? V jakém prostředí se pohybuje dnešní elektrikářský žák, učeň a student?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933