Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: #V50 §2 podle Alexeje Satinského (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 20.04.2018
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

#V50 §2 podle Alexeje Satinského


#V50 §2 podle Alexeje Satinského
Proč je především v zájmu organizace mít přehled o zdravotní způsobilosti lidí za které odpovídá? Podle Alexeje Satinského je více než vhodné nechat kontrolu zdravotního stavu na zaměstnavateli než na zkušební komisi. O tom, že se zdravotní kontroly v praxi podceňují, všichni víme. Ale může se stát, že zatajení důležitých skutečností může stát někoho i život. Poslechněte si příběh nepřiznané diagnózy při smrtelném úraze.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 20.04.2018



Proč je především v zájmu organizace mít přehled o zdravotní způsobilosti lidí za které odpovídá? Podle Alexeje Satinského je více než vhodné nechat kontrolu zdravotního stavu na zaměstnavateli než na zkušební komisi.




Textový přepis mluveného slova rozhovoru ...

Alexej Satinský, IRIS ELEKTRO s.r.o., Havířov
Zdravotní způsobilost ano, ty jsi říkal, že dnes bychom to měli kontrolovat školící organizace, ale to je povinnost zaměstnavatele. To je jeho ochrana. Stejná řada lidí přijde na školení „víte my to máme u vás, jakási baba volá, že to mají, oni to chlapi třeba nemají“.

O tom, že se zdravotní kontroly v praxi podceňují všichni víme. Ale může se stát, že zatajení důležitých skutečností může stát někoho i život. Poslechněte si příběh nepřiznané diagnózy při smrtelném úraze.
Alexej Satinský, IRIS ELEKTRO s.r.o., Havířov
Já bych řekl ano, zdravotní způsobilost, že je velmi důležitá. Je případ, který jsme vyšetřovali v Ostravě v 80. letech byla práce pod dozorem a ten, co vykonával dozor neuhlídal druhého člověka, kterého měl pod dozorem, a to ho zabilo. Víš, jak to dopadlo? On neměl zdravotní způsobilost, přijel papír na hlavě že je nezpůsobilý, čili u soudu to vyhrál, nic se mu nestalo, on zavinil smrt člověka, ale papír on neměl, přišlo se při vyšetřování že neměl papír o způsobilosti. Přinesl papír na hlavu, že je nezpůsobilý a vyvinil se z úrazu. A odnesla to fabrika.


Další zkušenosti a názory Alexeje Satinského sledujte v dalších dílech seriálu V50.

Více podrobností o §2 vyhlášky 50/1978 Sb. (text, výklad, stažení, další odborníky) naleznete zde!



POKUD MÁTE KONSTRUKTIVNÍ PŘIPOMÍNKU
K TÉMATU §2,
PŘIDEJTE JI DO NÍŽE UVEDENÉ DISKUSE!
 
TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.