Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: V50# §19 Následky zrušení vyhlášky bez náhrady (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 19.05.2018
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

V50# §19 Následky zrušení vyhlášky bez náhrady


V50# §19 Následky zrušení vyhlášky bez náhrady
Léta zažité pravidlo se mění těžce, zvláště pokud jde o celorepublikový dosah. Nejde pouze o školitele a přezkušující, ale i o samotné pracovníky. Ovšem nejeden elektrikář na samotném konci vzdělávacího řetězce nemá přílišný zájem na svých znalostech aktivně pracovat. Což z pohledu "těch z druhého břehu" je nepochopitelné ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 19.05.2018



Nejde pouze o školitele a přezkušující, ale i o samotné pracovníky. Ovšem nejeden elektrikář na samotném konci vzdělávacího řetězce nemá přílišný zájem na svých znalostech aktivně pracovat. Což z pohledu "těch z druhého břehu" je nepochopitelné.

Mezi elektrikáři se proslýchají různé skazky o zrušení vyhlášky padesát. Ovšem taková nadšení se rozumným rychle rozplynou. Vyhláška padesát nebyla vytvořena pouze pro ověření znalostí pracovníků, ale také jako jakási administrativní kontrola zaměstnavatelů.

Pokud by najednou vyhláška padesát zmizela "z povrchu zemského" bez náhrady, asi by zaměstnavatelé museli zvolit jiný způsob ověřování. Jak by vypadala česká elektrotechnická scéna? Ptali jsme se našich odborníků ...


Pohledy odborníků:

Do seriálu V50# a k §5 vyhlášky 50/1978 Sb. nám doposud odpověděli:



Další části videoseriálu #V50 naleznete zde!

Stažení
  • Celého znění vyhlášky 50/1978 Sb. zde.



POKUD MÁTE KONSTRUKTIVNÍ PŘIPOMÍNKU
K TÉMATU §19,
PŘIDEJTE JI DO NÍŽE UVEDENÉ DISKUSE!
TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.