Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: V50 §18 Výjimka z praxe neexistuje, tvrdí Josef Nyklíček (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 9.05.2019
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

V50 §18 Výjimka z praxe neexistuje, tvrdí Josef Nyklíček


V50 §18 Výjimka z praxe neexistuje, tvrdí Josef Nyklíček
Na výjimky z praxe a vzdělání nám rázně odpověděl i Josef Nyklíček. Namítl jsem, že pokud vím, tak většina žadatelů dokládá praxi čestným prohlášením a o výjimkách z praxe a vzdělání rozhoduje TIČR. Všichni však víme, že není praxe jako praxe. Ostatně Josef Nyklíček potvrzuje také. Pokud se však zamyslíme nad tím, že někdo doloží svou odbornou praxi čestným prohlášením, pak jsou vyjímky z praxe opravdu bezpředmětné. Nebo to vidíte jinak?
Tým portálu Elektrika, ze dne: 9.05.2019






Textový přepis mluveného slova rozhovoru ...

Josef Nyklíček, RELS, Žamberk
Já jsem se v životě s žádnýma výjimkama nesešel.

Na výjimky z praxe a vzdělání nám rázně odpověděl i Josef Nyklíček
Josef Nyklíček, RELS, Žamberk
Jedině přerušení praxe. Tam jsem vždycky na vážkách, jak to posuzovat. Vemte si elektrikáře, chvíli dělá, chvilku ani ne, po vyučení jde dělat něco jiného. Pak chvilku dělá elektrikařinu, pak to přeruší a pak zase začne třeba po dvou letech. A teď je otázka jak to posuzovat, je to spíš otázka praxe než k výjimkám.

Namítl jsem, že pokud vím, tak většina žadatelů dokládá praxi čestným prohlášením a o výjimkách z praxe a vzdělání rozhoduje TIČR.
Josef Nyklíček, RELS, Žamberk
Já nemyslím výjimku z praxe. To vůbec, výjimka z praxe neexistuje. Praxi pro získání určitého paragrafu vyhlášky je stanovená praxe a přes to vlak nejede.


Všichni však víme, že není praxe jako praxe. Ostatně Josef Nyklíček potvrzuje také.
Josef Nyklíček, RELS, Žamberk
Já si myslím, že praxe je jakýmsi vodítkem k vyhlášce pro určitý paragraf. Důležité je, co člověk umí. To je základ věci. Jestli mám praxi 4, nebo 6 let a kvůli tomu dostanu osmičku...

A to je známý požadavek, kdy žadatel argumentuje délkou praxe a chce vyšší paragraf pouze proto, že na něj má podle tabulky nárok. Skutečnost, že mu uvedený paragraf k ničemu nebude již v potaz nebere.


Více podrobností o §18 vyhlášky 50/1978 Sb. (text, výklad, stažení, další odborníky) naleznete zde!


POKUD MÁTE KONSTRUKTIVNÍ PŘIPOMÍNKU
K TÉMATU §18,
PŘIDEJTE JI DO NÍŽE UVEDENÉ DISKUSE!
TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.