Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: #V50 §16 podle Alexeje Satinského (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 21.05.2018
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

#V50 §16 podle Alexeje Satinského


#V50 §16 podle Alexeje Satinského
Jak postupuje v tvorbě bodů školení a přezkoušení z vyhlášky padesát Alexej Satinský? Je možné provádět takové události individuálně? Alexej Satinský dále vysvětluje jak v Havířově postupují při zaměření školení na konkrétní činnost. A proč nemusí být přezkoušení z vyhlášky uznáno u jiné firmy? I to zde odborník z ostravského kraje vysvětluje ... tuto elektriku jsi v životě neviděl, já ti paragraf neuznávám. Budeš tu nějakou dobu pracovat a po nějakém čase se ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 21.05.2018


 



Textový přepis mluveného slova rozhovoru ...

Jak postupuje v tvorbě bodů školení a přezkoušení z vyhlášky padesát Alexej Satinský? Je možné provádět takové události individuálně?
Alexej Satinský, IRIS ELEKTRO s.r.o., Havířov
Individuální, ale obyčejně to objednává někdo, kdo má na starosti personalistiku, že ona chce proškolit lidi. My řekneme ano, popište nám zhruba co dělají a my k tomu připravíme školení.

Alexej Satinský dále vysvětluje jak v Havířově postupují při zaměření školení na konkrétní činnost.
Alexej Satinský, IRIS ELEKTRO s.r.o., Havířov
Osnova je dost velká, ale všechno se nedá probrat. Zaměřuje se to na činnost podle jejich práce. Jestli firmy dělají alarmy, tak tenké drátky, malé napětí. Má to své specifikum. Pak jsou firmy, co dělají domovní instalace. Je potřeba probrat základy, domovní instalace… je to podle druhu práce. Je to rozhodující. Chceme vědět, co lidi dělají, ale nejde to 100% vymezit.

A proč nemusí být přezkoušení z vyhlášky uznáno u jiné firmy? I to zde odborník z ostravského kraje vysvětluje.
Alexej Satinský, IRIS ELEKTRO s.r.o., Havířov
Obecně, jsem zaměstnavatel, vy ke mně přijdete, opravoval jste šicí stroje a máte paragraf 8. Když přijdete ke mně do Vítkovic na silno-elektriku, tak řeknu synku, ty jsi sice měl paragraf 8, ale na šicí stroje. Tuto elektriku jsi v životě neviděl, já ti paragraf neuznávám. Budeš tu nějakou dobu pracovat a po nějakém čase se o paragrafech můžeme bavit. Ale teď tvoje 8 na šicí stroje u mě ve Vítkovicích neplatí.


Další zkušenosti a postřehy Alexeje Satinského sledujte v následujících částech seriálu #V50.

Více podrobností o §16 vyhlášky 50/1978 Sb. (text, výklad, stažení, další odborníky) naleznete zde!



POKUD MÁTE KONSTRUKTIVNÍ PŘIPOMÍNKU
K TÉMATU §16,
PŘIDEJTE JI DO NÍŽE UVEDENÉ DISKUSE!
TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.