Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: V50# §16 Jak se tvoří otázky k přezkoušení z vyhlášky 50/78Sb.? (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 15.03.2018
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

V50# §16 Jak se tvoří otázky k přezkoušení z vyhlášky 50/78Sb.?


V50# §16 Jak se tvoří otázky k přezkoušení z vyhlášky 50/78Sb.?
Že jsou jednotné otázky k ústnímu či písemnému přezkoušení z vyhlášky 50/78Sb. se ví... Ale jak se ve skutečnosti tvoří? Je nad tvorbou nějaká kontrola? Nebo si je každý školitel a přezkušovatel tvoří sám? Nebylo by v budoucnu ku prospěchu, aby byly celostátní otázky jako třeba v autoškole nebo u státních maturit? Na Slovensku je situace jasnější, protože už mají zkušenosti s novým systémem. Co byste doporučili tvůrcům nových pravidel?
Tým portálu Elektrika, ze dne: 15.03.2018



Pohledy odborníků:

Do seriálu V50# a k §16 vyhlášky 50/1978 Sb. nám doposud odpověděli:


Původní znění §16 bylo v tomto seriálu nahrazeno!

Přechodná a závěrečná ustanovení
§ 16
(1) Pracovníci, kterým bylo vydáno osvědčení pro řízení dílčích montážních a udržovacích prací na elektrických zařízeních podle vyhlášky č. 95/1961 Sb., se považují za pracovníky s
kvalifikací uvedenou v § 7, pokud řídící činnost nepřerušili na dobu delší než dva roky.

(2) Pracovníci, kterým bylo vydáno osvědčení pro řízení ucelené montážní nebo údržbové činnosti podle vyhlášky uvedené v odstavci 1 v organizacích, které provádějí činnost na elektrických zařízeních dodavatelským způsobem, se považují za pracovníky s kvalifikací uvedenou v §8, pokud řídící činnost nepřerušili na dobu delší než dva roky.

(3) Pracovníci, kterým bylo vydáno osvědčení pro řízení dílčích montážních a udržovacích prací na elektrických zařízeních podle vyhlášky uvedené v odstavci 1 a kteří byli organizací
pověřeni ve smyslu §4 odst. 1 uvedené vyhlášky jako pracovníci odpovědní za provádění těchto prací, se považují za pracovníky s kvalifikací uvedenou v §8, pokud tuto činnost nepřerušili na dobu delší než dva roky.

(4) Organizace musí zajistit nové přezkoušení a vydání nového osvědčení pracovníkům uvedeným v odstavcích 1 až 3 nejpozději do tří let ode dne jejich zkoušky nebo posledního přezkoušení.



Stažení



POKUD MÁTE KONSTRUKTIVNÍ PŘIPOMÍNKU
K TÉMATU §16,
PŘIDEJTE JI DO NÍŽE UVEDENÉ DISKUSE!
TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.