Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

#V50 §1 podle Alexeje Satinského


Document Actions
#V50 §1 podle Alexeje Satinského
Jak vnímá stávající strukturu kvalifikačních stupňů vyhlášky 50 Alexej Satinský v Havířově? Je pravdou, že každá země Evropské unie má své národní odlišnosti a je otázkou, zda v návaznosti na evropskou legislativu lze stávající vyhlášku chápat jako částečně odlišnou, nebo zcela nekompatibilní. Sledujte další pohledy na tento legendární předpis v dalších dílech videoseriálu v50!
Tým portálu Elektrika, ze dne: 9.03.2018
reklama





Textový přepis mluveného slova rozhovoru ...

Jak vnímá stávající strukturu kvalifikačních stupňů vyhlášky 50 Alexej Satinský v Havířově?
Alexej Satinský, IRIS ELEKTRO s.r.o., Havířov
Podle mě je to akorát, já bych to tak zachoval, nic bych na tom neměnil. Mám pocit, že vyhláška 50 z roku 1978, kterou vytvořil inženýr Sajner, že byla už v té době nadčasová, protože podle mě mají všechny paragrafy svoje opodstatnění, já bych je neměnil. Na Slovensku mají novou vyhlášku, udělali nové názvy, my jsme na to všichni 40 let zvyklí, všichni tomu rozumíme. Tuto strukturu bych zachoval.

Další názory a zkušenosti odborníků k §1 vyhlášky 50 sledujte v další podčásti tohoto nejrozsáhlejšího dokumentu!

Více podrobností o §1 vyhlášky 50/1978 Sb. (text, výklad, stažení, další odborníky) naleznete zde!



POKUD MÁTE KONSTRUKTIVNÍ PŘIPOMÍNKU
K TÉMATU §1,
PŘIDEJTE JI DO NÍŽE UVEDENÉ DISKUSE!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 15)
TEXT Z OBLASTÍ



FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Častou negativní zkušenost mají (nejen) elektrotechnici z přístupu stavebních úřadů. Nejedná se tentokrát o problém "tvrdohlavosti" úřadu, ale naopak o přílišnou benevolentnost, hraničící až s ignorací zákonných vyhlášek a nařízení. Zajímali jsme se tedy o zkušenosti se stavebními úřady a pohled odborníků na danou problematiku ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933