Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: 15. cechovní den ECDV se zaměřil na aktivní hromosvody a na koupelnové prostory (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 30.03.2015
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

15. cechovní den ECDV se zaměřil na aktivní hromosvody a na koupelnové prostory


15. cechovní den ECDV se zaměřil na aktivní hromosvody a na koupelnové prostory
V pátek 27. února 2015 se v Rájci-Jestřebí konal již 15. cechovní den Elektrotechnického cechu Drahanská vrchovina. Na cechovním dni byly představeny informace o činnosti cechu v roce 2014 a zazněly tu odborné přednášky k technickým normám. Pozornost se soustředila hlavně na ochranu v koupelnách a na aktivní hromosvody. V přísálí i v hlavním sále se také prezentovala skupina vystavovatelů z řad elektrotechnických firem.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 30.03.2015



Cechovní den se konal v sokolovně uprostřed Rájce-Jestřebí v ulici Fügnerova. "Je to střed mezi Blanskem, Vyškovem a Prostějovem. Před třemi roky nám tu vyšli vstříc a další místo už nehledáme, " vysvětlil volbu již tradičního místa setkávání cechu cechmistr Petr Langr.



Program cechovního dne odstartoval již před devátou hodinou informacemi o činnosti cechu v uplynulém roce. Poté následovalo několik přednášek. František Kosmák přednášel o normách ČSN 33 2000-7-701 ed.2 prostory s vanou nebo sprchou a ČSN 33 2130 ed.2 vnitřní elektrické rozvody. Na kameru nám prozradil svůj názor na problematiku pospojování baterií v koupelnách a upozornil na hrozící nebezpečí úrazu elektrickým proudem v koupelnách, kde má plastové potrubí na sobě kovové baterie.

Zdeněk Rymeš z TIČR na akci přednášel o vyhlášce 73/2010 zaměřené na vyhrazená elektrická technická zařízení. David Černoch ze společnosti DEHN + SÖHNE se pak v následujícím příspěvku soustředil na aktivní hromosvody a normu ČSN EN 62305 1-4 ed.2. Sérii přednášek uzavřel Leoš Koupý ze společnosti ILLKO s příspěvkem k normě ČSN EN 60974-4 ed.2 kontrola a zkoušení svařovacích zařízení v provozu.




Krátce o ECDV
Elektrotechnický cech Drahanská vrchovina (ECDV) sdružuje odborníky v oboru elektro z Blanenska, Boskovicka, Prostějovska, Vyškovska a okolí. K jeho činnostem patří odborné konzultace, revize a provozování školícího střediska vyhlášky 50/78 Sb.

Zúčastnili jste se 15. cechovního dne?
Podělte se s námi o své pocity v níže uvedení diskusi!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Drahanská vrchovina (ECDV) - Příční 2, Boskovice - 776 212 931 - j.grepl@volny.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.