Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: V Ostravě proběhl 3. ročník veletrhu ElfetexFest (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 8.12.2014
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

V Ostravě proběhl 3. ročník veletrhu ElfetexFest


V multifunkční aule GONG se v termínu od 12. do 13. listopadu 2014 uskutečnil již třetí ročník veletrhu elektroniky, elektrotechniky a energetiky ELFETEXFEST Ostrava. Šedesát vystavovatelů zde prezentovalo svůj elektromateriál a součástky, pomůcky a nářadí pro elektrikáře a měřicí, zkušební i osvětlovací techniku. Návštěvníci si také mohli vychutnat prohlídku zajímavých industriálních prostor multifunkčního centra, které vzniklo v plynojemu postaveném Vítkovickými železárnami již v roce 1924. V doprovodném programu nechyběly ani odborné přednášky.
Lucie Paseková, ze dne: 8.12.2014



Ve středu 12. listopadu 2014 zavítal náš tým do industriální oblasti Dolních Vítkovic na jediný specializovaný elektrotechnický veletrh v Ostravě Elfetexfest. Svůj sortiment a novinky tu prezentovalo na šedesát vystavovatelů z řad předních dodavatelů z oborů elektroinstalace, elektromateriál a součástky, pomůcky a nářadí pro elektrikáře, měřicí, zkušební a osvětlovací technika.


     

Odborná školení

Návštěvníci se mohli zúčastnit zajímavých školení pořádaných vzdělávací agenturou L.P.Elektro. Středa 12. listopadu byla věnována měřením a revizím elektrických spotřebičů a zařízení. Leoš Koupý z firmy ILLKO přednesl své příspěvky na témata "Měření při revizích elektrických spotřebičů" a "Kontrola a zkoušení svařovacích zařízení v provozu". Revizní technik Milan Dolenský se pak ve své prakticky zaměřené přednášce věnoval kontrolám a revizím nejrůznějších elektrických spotřebičů.




Přednášky ve čtvrtek 13. listopadu pak byly ve znamení návrhu a výroby rozvaděčů. Jiří Horák posluchače školil na téma legislativních požadavků na výrobu rozvaděčů. A Josef Honzík z firmy INSTALACE Praha přednášel o rozvaděčích nn podle nového souboru norem ČSN EN 61 439 se zaměřením na charakteristiky rozhraní a dokladovou část.
 

Industriální prostory auly GONG
Výstava také lákala návštěvníky na unikátní industriální prostory, které ji hostily. Multifunkční aula Gong vznikla v prostorách bývalého plynojemu, který postavily Vítkovické železárny už v roce 1924. Za vytvoření ojedinělého kulturního centra v bývalé průmyslové zóně získala tato stavba v minulém roce titul Stavba roku 2013. Celý areál industriální oblasti Dolních Vítkovic je neustále obnovován a rozšiřován, letos v září tu například slavnostně otevřeli objekt „Velký svět techniky“ s výstavní plochou 14.000m2.


V rámci výstavy proběhla také soutěž Vyhraj Elfetex poukaz. Vítězové v ní obdrželi poukaz na nákup zboží ve velkoobchodu Elfetex. Pro návštěvníky bylo připravené také občerstvení.


A jak se líbil veletrh Elfetexfest Ostrava vám?
Diskutujte s námi v níže uvedené diskusi.
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Omnis Olomouc, a.s. - Horní Lán 10a, Olomouc - 588 881 444 - nasadil@omnis.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.