Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

V Olomouci se uskuteční 49. konference elektrotechniků


Document Actions
V Olomouci se uskuteční 49. konference elektrotechniků
V pondělí 10. listopadu se v Olomouci uskuteční již 49. konference elektrotechniků. Konference je tradičně určena pro revizní techniky, projektanty, podnikatele a pracovníky v oboru elektro. Zazní na ní příspěvky na témata jako: nedostatky zjištěné při kontrole bioplynových stanic, požadavky na VTZ elektro dozorovaná Státní báňskou správou nebo elektroinstalace nově dle ČSN 33 2130 ed.3. Ti, kteří se konference nemohou zúčastnit 10. listopadu, se mohou přihlásit na konferenci s obdobným programem v Ostravě 11. listopadu. Podrobnosti se dozvíte v tomto článku.
Komerční sdělení, ze dne: 3.11.2014
reklama


V pondělí 10. listopadu 2014
si zájemci z oboru elektro mohou přijít vyslechnout aktuality a zajímavosti z oblasti elektrotechniky na konferenci elektrotechniků. Přednášky byly pečlivě vybírány dle zájmu elektrotechniků a obsahují to nejzajímavější za posledního půl roku. Předsálí konference bude věnováno vystavovatelům z řad výrobců a prodejců. Účastníci se také seznámí s novinkami v měřící technice.


Program konference
  • 8.00 - 9.00 Prezence, zahájení výstavy
  • 9.00 - 14.00 Přednášky
  • 14.00 - 15.00 Diskuse, ukončení výstavy

Seznam přednášek
  • Nedostatky zjištěné při kontrole bioplynových stanic. Návrh nové legislativy v oblasti BOZP.
    Ing. Miroslav Záloha, SÚIP Opava,  člen TNK 22 ÚNMZ
    ... zde mimo jiné zazní zjištěné závažné nedostatky s uváděním zařízení do provozu zejména bioplynových stanic, dále bude zmíněna činnost dozoru a výhled činnosti na které oblasti se zejména dozor bude zaměřovat při svých kontrolách a vývoj legislativy v oblasti BOZP.
  • Co přinese nový Kontrolní řád z pohledu podnikatele jako kontrolované osoby? Aktuální informace z legislativy. Změny VTZ elektro na Slovensku – porovnání s ČR. Odpovědi na zaslané zajímavé dotazy.
    Ing. František Grossmann  –  Ostrava
    ... v této tradičně poutavé přednášce budou mimo jiné zodpovězeny i často pokládané velmi zajímavé dotazy. Dále budou předneseny aktuální změny v legislativě týkající se elektrotechniků, zejména z pohledu nového „Kontrolního řádu“ a z něj vyplývajících povinností pro nás elektrotechniky ať již jako OSVČ či zaměstnanci nebo zaměstnavatelé. Zajímavý bude i pohled na vyhrazené elektrické zařízení v porovnání se Slovenskem.
  • České technické normy vydané v roce 2014 a připravované na vydání v roce 2015.  Rozbor důležitých norem s komentářem.
    Jiří Hemerka dipl. tech.,  SET Olomouc, člen TNK 22 ÚNMZ
    ... každý, kdo chce vědět, co bylo důležitého letos vydáno včetně rozboru a co nás nového čeká v normách v roce 2015, co se připravuje a o čem se v nich bude hovořit, tak zde jistě uslyší odpověď.
  • Požadavky na VTZ elektro dozorovaná Státní báňskou správou.
    Ing. Bc. Břetislav Cichoň – dlouholetý odborník v oboru
    ... zde se dozvíte, co je třeba dodržet při montáži, údržbě, opravách či revizích vyhrazených elektrických zařízení dozorovaných Státní báňskou správou.
  • Elektroinstalace nově dle ČSN 33 2130 ed.3, požadavky stavebních předpisů a technických norem na elektro-instalace před nebezpečím požáru. Aktuální přehled TNI k souboru norem ČSN 33 2000.
    Ing. Karel Dvořáček – ČKAIT Praha, předseda TNK 22 ÚNMZ Praha, člen TNK 76 ÚNMZ
    ... s elektroinstalacemi se setká každý a jistě vás bude zajímat, co je nového, dále v přednášce uslyšíte přehled požadavků stavebních předpisů na samotné elektroinstalace zejména z pohledu nebezpečí požáru.
  • Správná řešení a odstranění nejčastějších chyb a úskalí při realizaci a revizní činnosti v ochraně před bleskem a přepětím.
    Ing. Jiří Kutáč, soudní znalec, člen TNK 22 ÚNMZ
    ... jistě se při své revizní praxi setkáte s řadou závad a hlavně pak s otázkami, jak to správně opravit, tak zde uslyšíte odpovědi. Dále zde uslyšíte nejčastější případy chyb při realizaci včetně jejich správných řešení.
  • Nová norma pro obsluhu a práci ČSN EN 50110-1 ed.3.
    Ing. Petr Létal Ph.D. – Solid Team
    ... s obsluhou, ale hlavně prací na elektrické zařízení se opět setká každý. Co nového přinese tato nová edice, zazní v této přednášce. Mimo jiné zde i zazní požadavky na organizaci a bezpečnost při práci na elektrickém zařízení.
  • Informace a poznatky k novému přezkušování revizních techniků.
    Zástupce TIČR

Součástí konference bude i řízená diskuse.

Místo konání
NH Hotels Olomouc Congress
Legionářská 21
779 00 Olomouc

Pro větší náhled klikněte!

Na této akci dostanete „konferenční“ slevy na publikace ve výši až 15%. Čekají vás také novinky ve vzdělávání.

Podrobnější informace včetně přihlášky naleznete zde.

V úterý 11. listopadu se uskuteční konference s obdobným programem v Ostravě v Domě kultury Akord.

Podrobnější informace naleznete zde.

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Solid Team s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
... české zastoupení firmy DEHN + SÖHNE každé dva roky vždy k příležitosti veletrhu Amper vydává zkrácený český katalog svých výrobků. Opravdovou lahůdkou je druhá kapitola tentokrát žlutá, tedy Yelow/Line ...
Tajemství rychlé práce i tak zručného elektrikáře. Zručnost není pouze otázkou hbitých prstů, ale také dostatečných vědomostí, co a kdy použít za nástroj. Například odizolovací nářadí Quickstrip, nářadí k upevnění krycích dutinek pro laněné vodiče ...
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Jaká je správná vzdálenost elektrických zařízení od hromosvodu? Jak ji vypočítáme? Seznamte se s krátkým návodem jak správně navrhnout a aplikovat ochranu před bleskem ....
Orientace v ochranách proti přepětí není v dnešní době nové ČS EN 62 305 zrovna snadná. Česká značka OEZ vydává aplikační příručku se základními informacemi pro projektování ochran proti přepětí. Z oblasti elektromagnetické kompatibility toho bylo již napsáno hodně. Ovšem od každého výrobce se očekává ...
Trvalý růst požadavků na spolehlivost elektrických a elektronických zařízení zvyšuje neustále význam celkové ochrany budov před účinky bleskových proudů a ostatních přepětí transientního charakteru ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933