Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

V. Konference "Elektrická zařízení používaná při hornické činnosti a činnosti prováděné hornickým způsobem, jejich bezpečnost a nové trendy"


Document Actions
V. Konference "Elektrická zařízení používaná při hornické činnosti a činnosti prováděné hornickým způsobem, jejich bezpečnost a nové trendy"
Pracujete s elektrickými zařízeními v hornickém prostředí? Možná vás zajímají nové legislativní a technické požadavky na tato zařízení, možná byste si chtěli rozšířit znalosti z oblasti bezpečnosti práce a provozu těchto zařízení nebo si chcete dokonce navázat nové kontakty? Nenechte si ujít konferenci pod záštitou Českého báňského úřadu ...
Komerční sdělení, ze dne: 21.04.2010
reklama

V. Konference pod názvem „ Elektrická zařízení používaná při hornické činnosti a činnosti prováděné hornickým způsobem, jejich bezpečnost a nové trendy“.



Ve dnech 27. – 28. dubna 2010 se bude konat v Nové aule Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava tato pátá konference elektrotechniků z organizací dozorovaných státní báňskou správou. Záštitu nad touto akcí mají Ing. Ivo Pěgřímek – předseda Českého báňského úřadu Praha a prof. Ing. Ivo Vondrák, CSc. Rektor Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava.
Odbornými garanty jsou Ing. Dušan Havel – ČBÚ v Praze, Ing. Jiří Fiedor – ČBÚ v Praze, Ing. Bc. Břetislav Cichoň – OBÚ v Ostravě a doc. Ing. Karel Chmelík – VŠB TU Ostrava.

Tato akce je jedinečná v České republice, kdy se setkávají všichni elektrotechnici, kteří přichází do styku s elektrickým zařízením při hornické činnosti a činnosti prováděné hornickým způsobem. V obou dnech je zařazena spousta velmi zajímavých přednášek.

Cílem konference je:

  • rozšířit znalosti všech pracovníků, kteří mají na starosti bezpečnost práce a provoz elektrických zařízení, o zkušenosti odborníků z celé České republiky
  • informovat o nových legislativních a technických požadavcích na elektrická zařízení
  • vzájemná výměna informací a zkušeností
  • navázání nových kontaktů využitelných při samotné činnosti.

Zástupci státní báňské správy budou v přednáškách informovat jak o nových právních předpisech ČBÚ, tak i o připravovaných krocích v legislativě. Zazní i dlouhodobější záměr státní báňské správy v oblasti právních předpisů vedoucích k bezpečnosti provozu právě na základě zkušeností získaných při výkonu dozoru. Bude zde anonymně uvedeno podceňování či opomíjení, někdy i nechtěné z neznalosti, požadavků právních předpisů a z toho vzniklých mimořádných událostí. Z těchto příkladů je asi nejvíce patrné, co se může stát při každodenní praxi, aniž bychom si to uvědomovali. Je velmi vhodné se chvíli zastavit v pracovním shonu a zamyslet se, jak je to u vás na pracovištích, jestli se nemůže stát něco podobného?

Dále odborníci z Vysoké školy báňské – Technické univerzity budou informovat o nových vědeckých poznatcích v oblasti vývoje elektrických zařízení, ale z pohledu využitelnosti v praxi, nejedná se tedy o vědecký výklad. Vystoupí zde také zástupci dodavatelských organizací s pozitivními či negativními zkušenostmi s provozováním technických zařízení, což může být opět přínosem pro každého provozovatele. První den večer je organizováno společenské setkání, kdy jistě proběhne mnoho hodnotných diskusí mezi samotnými účastníky. Během společenského večeru proběhne losování z bohaté tomboly, kdy téměř každý obdrží alespoň drobnou cenu. Všechny přednášky jsou zařazeny do sborníku, který obdrží každý řádný účastník.

Program konference:

27.4.2010

  9.00 – 10.00 prezence účastníků
10.00 - 12.00 přednášky
12.00 - 13.30 oběd
13.30 – 17.40 přednášky
18.00 – společenské setkání – raut

28.4.2010

  9.00 – 12.00 přednášky
12.00 – 12.30 ukončení konference

Organizační informace:
Místo konání: Nová aula VŠB – TU Ostrava, ul. 17. listopadu, 708 33 Ostrava-Poruba
(možností parkování v místě konání konference)

Poplatek za účast:
Základní cena 2.500,-Kč/osobu
DPH 20% 500,-Kč
Celkem 3.000,-Kč

Uhrazení poplatku na účet KB Ostrava, č.ú. 253744-761/0100 pod var.symbolem 051
Přihlášky a poplatek zaslat nejpozději do zahájení akce.

Organizační zajištění:
MONTANEX a.s., Výstavní 10, 709 00 Ostrava – Mariánské hory,
IČ: 47677180, DIČ: CZ47677180,
Tel.: 596 621 161, 596621 163
e-mail: as@montanex.cz
kontaktní osoby: Aleš Rett st., Zuzana Rudinská

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Solid Team s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933