Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: V Brně se uskuteční konference k 25. výročí založení mezinárodní KNX asociace (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 12.10.2015
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

V Brně se uskuteční konference k 25. výročí založení mezinárodní KNX asociace


V Brně se uskuteční konference k 25. výročí založení mezinárodní KNX asociace
KNX národní skupina České republiky zve 20. října na konferenci, která se koná při příležitosti oslavy 25. narozenin celosvětové normy na řízení domů a budov. Konference se uskuteční na půdě Fakulty elektrotechniky a komunikačních technologií Vysokého učení technického v Brně a zaměří se na poznatky spojené s používáním ETS5. Pro studenty je vstup na konferenci zdarma.
Komerční sdělení, ze dne: 12.10.2015



KNX Asociace, tvůrce a vlastník techniky KNX, oslavuje 25. narozeniny celosvětové normy na řízení domů a budov uvedením “Dne KNX”. Pod záštitou mezinárodního společenství KNX, “Den KNX” bude dosud tou největší celosvětovou událostí v oblasti automatizace budov a bude souběžně probíhat ve více než 40 zemích v úterý dne 20. října 2015.

“Den KNX  zaznamenává náš historický úspěch dosažením tohoto 25 letého milníku a současně očekává nová, dynamická řešení, jakým je iniciativa „město KNX“ pro inteligentní města,” uvádí Franz-Josef Kammerl, president Asociace KNX. “V úterý 20. října, společenství KNX v mnoha zemích po celém světě uspořádají různé speciální akce vytvořené na míru místním instalatérům, projektantům a koncovým uživatelům. Akce budou prezentovat výrazné možnosti a přednosti techniky KNX a oslovovat desítky tisíců lidí po celém světě. Jedná se o jedinečný, vzrušující a především historický mezník pro KNX.”

Historie KNX začíná v roce 1990 s vizí na “přeměnu klasické techniky elektrické instalace takovou, aby se stala systémem pro realizaci inteligentních domů a budov”.

Od té doby byly s pomocí KNX změněny aplikace pro automatizaci v obytných, komerčních i veřejných budovách. Tento standard nabízí otevřená, spolehlivá a snadno uskutečnitelná řešení instalací pro řízení osvětlení, stínění, vytápění, ventilace, klimatizace, zabezpečení, zásobování vodou i zavlažovacích procesů, řízení spotřeby energií, inteligentní měření, vyhledávání závad a monitorování vzdálených systémů, stejně jako řízení provozu domácích spotřebičů, techniky audio a video a mnohých dalších aplikací.

Nyní více než 400 výrobců vyvíjí a zákaznické základně tvořené více než 50000 KNX certifikovanými instalatéry, pracujícími ve více než 125 zemích napříč celým světem dodává vzájemně slučitelné přístroje a technologie ve více než 7000 certifikovaných KNX produktových skupinách. 

V roce 2015, KNX pokračuje ve vedení sektoru vývoje a průkopnických koncepcí a na trhu měnících se aplikačních technologií. Například KNX město demonstruje potenciál při nasazení standardu poskytujícího kombinovaná řešení pro budovy, infastrukturu, mobilitu, výrobu energie. K dalším iniciativám patří rozvoj KNX zabezpečení pro zajištění vyšší bezpečnosti řízení domů a budov; začlenění RF do KNX programovacího nástroje ETS; zjednodušování konfigurace KNX pomocí chytrých telefonů a tabletů a využívání KNX ke spoutání výkonu velkých dat a k “Internetu Věcí”.
 
KNX školicí centra, vědečtí partneři, profesionálové a uživatelské kluby, stejně jako KNX národní skupiny, budou koordinovány v aktivitách největšího dne v historii KNX. Součástmi těchto akcí budou především projekty, prezentace techniky a možností vzdělávání, ocenění prestižních KNX instalací, dění v sítích, příležitostné akce a pobídky, jakými jsou volné licence na programovací nástroj ETS.

“Podle toho, jak pokračuje vývoj automatizace budov, tak se rozvíjí i KNX,” dodává Franz-Josef Kammerl. “Den KNX ukazuje, jak postupovat vpřed ke splnění požadavků trhu a příležitostí pro růst tohoto odvětví. Takto si KNX udrží své vedoucí postavení a bude moci nadále pokračovat v podpoře a rozvoji své komunity a zůstane tou pravou volbou nejen pro příštích 25 let.”


V Brně se při příležitosti Dne KNX bude konat konference na Fakultě elektrotechniky a komunikačních technologií Vysokého učení technického.

Program konference



Místo a čas
Konference se uskuteční 20. října 2015 od 9:30 na Fakultě elektrotechniky a komunikačních technologií Vysokého učení technického v Brně, Technická 3058/10.

Poplatky a registrace
Poplatek za účast na konferenci je 150 korun. Platbu je nutné provést předem na účet: 2200826877/2010, a to do 15. října 2015. (IBAN: CZ1120100000002200826877, BIC kód/SWIFT: FIOBCZPPXXX). Ve zprávě pro příjemce platby uveďte jména a příjmení osob, za které je platba hrazena. Studenti poplatek nehradí na základě předložení platného dokladu o studiu.

Registraci je třeba provést e-mailem na adresu: registrace@knxcz.cz s průvodním textem: Potvrzuji svou účast na konferenci + jméno registrovaného a jméno společnosti.

Prvních 25 přihlášených účastníků obdrží voucher se slevou 140 € na nákup softwaru ETS5 Lite v hodnotě 200 €.

Z vybraných vizitek získaných při registraci účastníků na závěr konference proběhne vylosování dvou osob, které obdrží bezplatnou licenci na software ETS5 Professional v hodnotě 1000 € – podmínkou je osobní účast při převzetí voucheru s následným fotografováním.


PODROBNOSTI ZDE.
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
KNX národní skupina České republiky, z.s. - Technická 3058/10, Brno - 730 521 526 - sekretar@knxcz.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.