Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

USB nabíječky a speciální přístroje Unica od Schneider Electric


Document Actions
USB nabíječky a speciální přístroje Unica od Schneider Electric
Nová řada vypínačů a zásuvek Unica přichází nejen s novým designem, ale i s novými funkcemi. Svou konstrukcí je použitelná do různých prostředí. Jednou z nenápadných zásuvkových alternativ je modul s nabíječkou USB. Není žádným překvapením, že přibývá mnoho různých mobilních zařízení, které se dobíjí právě prostřednictvím kabelů zakončených USB konektory. Proto doma i na cestách člověk ocení USB zásuvku, a nejen s obyčejným transformátorem, ale i systémem detekujícím teplotu nabíjeného přístroje a regulací výkonu!
Tým portálu Elektrika, ze dne: 23.11.2022





Pro více informací kliknout!


... přepis mluveného slova rozhovoru ...

Co u řady Unica označíte za zajímavé?
Robert Šimčík, Schneider Electric
... nová Unica přináší jednu zásadní výhodu, je vhodná pro rezidenční i komerční účely. Novou Unicu jako samostatné přístroje můžete umístit buď do nových zamaků a nebo přístroje s takzvanou přímou montáží, moduly 45x45mm a ty lze přímo osadit do parapetních kanálů, podlahových krabic, sloupků, atp. Nejen od Schneider Electric, ale i od konkurence, která je na českém trhu.




... a v čem tkví zmiňovaná variabilita?
Robert Šimčík, Schneider Electric
Unica přináší dost zajímavých funkcí, kromě toho, že má například vypínač, řazení 6 v krytí IP44, který můžete použít do jakéhokoliv rámečku a mít vypínačů více vedle sebe. Zachovává také kombinace jednomodulových přístrojů. Ukázkou ve videoklipu jsou zásuvky pro ploché vidlice a žaluziový ovladač. Může tam být třeba USB nabíječka, takzvaná skrytá zásuvka, která má víčko na pružince. To znamená, že se do zásuvky nepráší a má zvýšenou ochranu proti nebezpečnému dotyku.


... jaké jsou k dispozici možnosti nabíjení mobilních zařízení?
Robert Šimčík, Schneider Electric
Konečně byla na trh uvedena pootočená dvouzásuvka a co je trend a velmi zajímavý produkt, tak jsou nové USB nabíječky, jsou různé kombinace, ale jako první na trhu má SE ve vypínačích a zásuvkách tzv. rychlonabíjecí USB konektory. To znamená, že už to není o proudu, ale výkonu. K dispozici jsou 45W a  65W USB nabíječky. USB nabíječku lze použít např. na nabíjení notebooku.

... jak pro představu popsat novou nabíječku?
Robert Šimčík, Schneider Electric
Nejsou to, už řekněme, hloupé nabíječky, mají různé ochranné funkce a jednou z těch nejdůležitějších je ochrana proti přehřátí. Nabíječka zjišťuje, jakou má zařízení teplotu při nabíjení, je schopna nabít mobilní telefon během 30 minut až na 70% kapacitu, ale ne všechna zařízení to zvládnou. Starší zařízení se mohou začít přehřívat, v krajním, případě se může baterie zničit nebo shořet, a ta UBS nabíječka kontroluje teplotu při nabíjení a pokud teplota stoupne nad určitou mez, tak nabíjecí výkon sníží.


Novou Unicu můžete koupit u našich partnerských velkoobchodů a technické informace, dokumentace naleznete na našich www stránkách www.se.com/cz nebo www.vypinac.cz.




Pracujete v oboru? Chcete další podrobnosti, například jednotlivá zapojení, další funkce, rozměry?


Objednejte si bezplatné zaslání
papírového katologu nové řady Unica
níže uvedeným formulářem!







 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 2)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

SCHNEIDER ELECTRIC CZ, s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933