Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

USA: Šroubovák Quick Wedge, který i podrží ...


Document Actions
USA: Šroubovák Quick Wedge, který i podrží ...
Od šroubováku asi čekáme aby se dobře držel v ruce, jeho hrot byl stále ostrý. Aby šroubovák nebyl drahý aby když nám vypadne ze střechy, nemuseli jsme jej dvě hodiny hledat. Jsou však požadavky na šroubováky i jiné, třeba aby si šroubek sám podržel ...
Miroslav Minařík, ze dne: 15.02.2007
reklama

Představím drobnou pomůcku, kterou najdete v každém elektrikářském kufru. Na veletrhu Electric West mi zkřížil cestu sympaťák v červeném tričku v naprostém přesvědčení, že jsem právě ten, který čeká na jeho pracovní pomůcku.

Trošku zaskočen nezvyklým oslovením jsem zaostřil na množinu ručního nářadí, které nijak obzvlášť nevzbuzovalo pozornost. Dostal jsem sprchu rychlé drmolené angličtiny s přízvukem až trhající uši. Pravděpodobně jsem si získal jeho naprosté sympatie po té, co jsem po ukončení jeho rychlé prezentační básně pokýval uznale hlavou se slovy "yeee, of course ....".

Z mé visačky pochopil, že jsem přespolní (respektive přesmořský) a výrazně zpomalil.


Pro větší náhled kliknout!

I když mnozí si vystačí s obyčejnými šroubováky, nastane případ, kdy se potřebujete dostat no špatně přístupného místa a předmět (šroubek) nechce držet na hrotu šroubováku. Tento problém prakticky nenastává u šroubů s hlavou pro křížový profil. Ovšem je hodně dalších, kterým nepomáhá zmagnetování nebo zmagnetování je nemožné.


Pro větší náhled kliknout!

Pod značkou Quick Wedge si tedy představme nářadí, které je svou konstrukcí navrženo tak, aby připevňovaný předmět udrželo po dobu přichycení na nástroji.

Řešení je v podstatě jednoduché. Střed např. šroubováku je rozdělen na dvě části. Jedna je pohyblivá. Na rukojeti stiskem obě části na konci rozevřete nebo naopak sevřete. Tak aby konkrétní předmět byl přichycen na konci nástroje. Pak stačí např. šroub přitlačit k závitu a otáčením již zachytíte závit.


Pro větší náhled kliknout!

Podobný nástroj nebude mít velký kroutivý moment, ovšem jeho cílem není utáhnout šroub tak, aby se kov "tavil". Jeho úkol končí, pokud se šroub zachytí v závitu a další fyzicky náročnější práci odvede již běžný šroubovák - nádeník.

Odkaz na výrobce i prodejce v jedné značce zde!

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT



Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933