Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: USA: Chobot usnadní vtažení vodičů (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 5.02.2007
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

USA: Chobot usnadní vtažení vodičů


USA: Chobot usnadní vtažení vodičů
Nejen pro domovní ale i pro průmyslové instalace se může hodit tato drobná pomůcka k snadnějšímu vtažení vedení. Jedná se o populární plastový výlisek, který se na americkém kontinentu dobře prodává ...
Miroslav Minařík, ze dne: 5.02.2007

Tento plastový výrobek usnadní především vtahování vodičů. Na americkém veletrhu Electric West nám jeho použití představil včetně názorného použití sám Ken Eastwood, kdož je presidentem této pomůcky. Zhotovil jsem tři základní fotografie, z kterých je použití jasné.


Pro detail kliknout!

Sami určitě víte, že pokud protahujete vedení sami, je často potřeba druhé osoby, která vtahované vodiče nebo kabely rovná do trubky tak, aby nevznikla smyčka nebo nedošlo k zadrhnutí vlivem poloměru ohybu. Ta osoba se pak pravděpodobně rekrutuje z kolemjdoucích, nebo investorů samotných.


Pro detail kliknout!

Pokud se tedy chcete postarat o vlastní soběstačnost, nezávislost, můžete použít tohoto přípravku. Ten je určen pro snazší protahování armaturami, krabicemi, ovládacími pulty


Pro detail kliknout!

U nás bych čekal reakci pravděpodobně výrobců elektroinstalačních krabic. Protože je to praktická pomůcka k použití jejich produktu a také mohou přizpůsobit tuto pomůcku přímo konstrukci krabice.

Závěr
Nápad je to zajímavý, to bezesporu. Pokud bych měl hledat vadu, pak snad pouze a především v tom, že přibude další položka do nářadí a v tom množství zlepšováků a udělátek nebudu moci už najít ani šroubovák :-)

Kontakt na výrobce zde.

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.