Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: UPS pro průmyslové aplikace údržbáři přivítají (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 6.05.2019
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

UPS pro průmyslové aplikace údržbáři přivítají


UPS pro průmyslové aplikace údržbáři přivítají
Správná volba záložních zdrojů není alchymie, ale výsledek kvalifikovaného rozhodnutí. Zvlášť pokud je požadavek na monitorovanou UPS. Uživatelé stolního počítače komunikaci se záložním zdrojem prakticky nepoužívají. Avšak v průmyslu je situace jiná. Jakou novinku má PHOENIX CONTACT, prozrazuje Jiří Prchal. Jaké typy UPS jsou k dispozici? Jak komunikaci využije provozovatel, nebo údržbář provozu, k čemu to je? Z jakých typů lze vybírat u PHOENIX CONTACT? Kde takovou UPS koupit?
Tým portálu Elektrika, ze dne: 6.05.2019




Jako uživatel stolního počítače komunikaci se záložním zdrojem prakticky nepoužívám. Avšak v průmyslu je situace jiná. Jakou novinku má PHOENIX CONTACT, nám prozradí Jiří Prchal.



Textový přepis mluveného slova rozhovoru ...

Jaké typy UPS máme?
Jiří Prchal PHOENIX CONTACT ČR
Standardně se dělají AC a DC UPSky. AC UPSky se používají k zálohování větších systémů, kde je potřeba zálohovat 230, tam se ještě rozdělují na další typy, nebudu zabíhat do podrobností. Pouze zmínka, dělají se online a offline UPSky. Online jsou dražší, lepší, technologicky jsou na vyšší úrovni než offline. A pak se dělají DC UPSky, které zálohují přímo DC napětí v průmyslu nejčastěji pro 24V, protože to je hlavní napájecí napětí, které se v průmyslu používá. Ty mají oproti standardním AC UPSkám různé výhody, protože jsou na konstrukci jednodušší, takže jsou spolehlivější než AC UPSky, přímo zálohují jednotlivé periferie, které používáte.

Jak komunikaci využije provozovatel, nebo údržbář provozu, k čemu to je?
Jiří Prchal PHOENIX CONTACT ČR
Protože UPS většinou dáváme k systému, které jsou pro nás důležité. Tzn. ty, které chceme aby fungovali nepřetržitě. Tyto systémy většinou jsou kritické, takže mít přehled, v jakém stavu se UPS nachází, je pro nás velice důležité a to jednak pro provozovatele, ale jak zmiňujete, i pro údržbu. Údržba, pro ní je důležité, kdy baterie ještě funguje a kdy ne. Když nefunguje baterie, nefunguje záloha. Naše UPS údržbářům řeknou, kdy je baterii potřeba vyměnit a s dostatečným předstihem, než by mělo dojít k ukončení života baterky. Údržbář aniž by někam chodil a něco měřil dostane zprávu do systému, komunikace může probíhat pro sběrnice, signály, pokud používám monitorovací PLC, tak přes tyto cesty se údržbář dozví, pozor! tady na stanovišti končí životnost baterie a je potřeba ji vyměnit. Nejhorší je, když se to dozví v momentě, kdy je výpadek, stroj přestane fungovat a UPS neúpeskuje, to už je pozdě. My mu to říkáme dopředu.



Z jakých typů lze vybírat u vás? Kolik variant máme k dispozici?
Jiří Prchal PHOENIX CONTACT ČR
Typů je celá řada. Jedno hledisko je podle napětí, které chce zákazník zálohovat, tam děláme UPSky na 12, 24, 48V samozřejmě nejširší portfolio je 24 voltových a tam se dá vybrat z různých variant, většinou je to od proudů kolem 3A do 40A, je jich celá řada.

Kam zajít pro UPS? Kde je koupíme?
Jiří Prchal PHOENIX CONTACT ČR
Pokud by zákazník chtěl tyto UPS koupit, tak může oslovit přímo nás a to přes obchodní zástupce, nebo využít síť našich distribučních partnerů, kde se dají sehnat také.

Katalog napájení, zdrojů a UPS PHOENIX CONTACT lze prohlížet a prohledávat zde v redakční knihovně!



Pokud potřebujete poradit s vhodnou UPS tohoto typu, kontaktujte přímo PHOENIX CONTACT!

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
PHOENIX CONTACT, s.r.o. - Dornych 47, Brno - 542 213 401 - obchod@phoenixcontact.com

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.