Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

Unica 2022 a přístroje do kanceláře


Document Actions
Unica 2022 a přístroje do kanceláře
Pod výrazem Unica si představíme víc než pouze vypínače a zásuvky. Jde o pojmenování celého rozhraní mezi vodiči, spotřebiči a potřebou ovládání uživatelem. Stačí si představit co vše stále ptřebujeme připojovat! A že toho není málo.. V domácnostech začíná být zakázaná zkratka konektoru USB, nikoliv však pro nekonečné nekompatibilní kombinace, spíše pro neustálé požadavky jeho využití. A dalším prvkem v rozvodech jsou podlažní krabice. Kdo, kdy zakopl o prodlužovák napříč místností, bude nad vhodně umístěnou podlažní krabicí jásat ... :-)
Tým portálu Elektrika, ze dne: 21.12.2022


... k předchozí části Robert Šimčík dodává ...




--- přepis mluveného slova reportáže ---


Robert Šimčík, Schneider Electric
Novou Unicu doplňuje sortiment který je určený spíš pro komerční budovy ale hodí se i pro pro domácnosti. Jedná se třeba o nový typ podlahových krabic. Různé stolní moduly pro montáž do stolu a nebo na stůl.

... začnu tímhle modulem XS, který je opatřen takovým límcem. V ruce držím bezdrátovou nabíječku pro mobilní zařízení, ale je ve variantách i se zásuvkou v nebo s USB konektory, slouží pro montáž do stolu. Je nutné do stolu vyvrtat otvor, modul se pak jenom prostrčí a zašroubuje a modul drží. Je opatřený vždy minimálně kabelem s USB A konektorem a nebo se silovou vidlicí podle typu.

Pokud nechcete vrtat do stolu, takovou zajímavostí je stolní modul S, který má takovou svorku a lze jej umístit na bok stolu a tím na stůl přivedete docela v elegantním provedení designovém zásuvku, má 2 konektory USB, kdy konektor USB-C má 31A. Modul je vybaven dvoumetrovým kabelem, který dosáhne do běžné zásuvky.


Pro větší náhled kliknout!

Jak už jsem se zmínil na začátku máme nový sortiment podlahových krabic a začneme tou menší, podlahová krabice v krytí IP44, které jsou opatřeny rovnou zásuvkou, lze je namontovat do běžné elektroinstalační krabice, kterou používáme na českém trhu ale spíš se používá do krabice, která je určena pro zalití do betonové podlahy a zajímavosti je, že se víčko dá otevřít až do 180 stupňů. Poslední podlahové krabice, které máme v nabídce již dlouho, došlo k jejich inovaci a podlahové krabice jsou v provedení od 4 do 12 modulů, respektive od 8 do 24 půlmodulů.

U podlahových krabic bych chtěl vyzdvihnout, jejich minimální nosnost je 600Kg a více, jsou pojezdové třeba automobilem osobním a jsou nastavitelné ve třech výškách pro montáž do podlahy od 10 cm. Zajímavostí je, že jsou opatřeny gumovou kabelovou průchodkou, což je velké plus, tato průchodka bývala plastová a často se ukopla, což u gumové nehrozí.

Technické informace a dokumentaci naleznete na našich stránkách www.se.com/cz a nebo na stránkách vypinac.cz.




Pracujete v oboru? Chcete další podrobnosti, například jednotlivá zapojení, další funkce, rozměry?


Objednejte si bezplatné zaslání
papírového katologu nové řady Unica
níže uvedeným formulářem!


 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 2)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

SCHNEIDER ELECTRIC CZ, s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933