Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: UNI ELEKTRA: Prodlužovací přívod se zásuvkovým polem (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 26.10.2006
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

UNI ELEKTRA: Prodlužovací přívod se zásuvkovým polem


UNI ELEKTRA: Prodlužovací přívod se zásuvkovým polem
Toto zásuvkové pole bylo pořízeno v supermarketu Penny market. Tedy řetězec obchodů, v kterých lze očekávat především nízké ceny. Na štítku hrdé označení "Profesionální zásuvková lišta" u mnohých vyvolává úvahy, jaký je rozdíl mezi profesionálním a amatérským použití.
Radim Novotný, ze dne: 26.10.2006

Toto zásuvkové pole bylo pořízeno v supermarketu Penny market. Tedy řetězec obchodů, v kterých lze očekávat především nízké ceny.

Možná také z těchto důvodů mě zaujalo toto provedení zásuvkového pole. Na štítku hrdé označení "Profesionální zásuvková lišta" u mnohých vyvolává úvahy, jaký je rozdíl mezi profesionálním a amatérským použití.

Sympatické mi bylo již proto, že má dostatečný počet zásuvek. Samozřejmě s maximálním proudem 16A. Ne vždy musí koncový spotřebitel nutně chtít zapojit čtyři olejové radiátory do jedné zásuvky, zásuvkové obvody jsou zpravidla jištěny (omezeny) 16. ampérovým jističem.

Častější potřebou je především zapojení více drobných spotřebičů. vždyť spočítejte jen adaptéry u svého pc pracoviště. Celkový odebíraný proud často nedosáhne 6A.

Na obrázcích vidíte i šikmé pootočení, které umožní zapojení více 45° ohnutých vidlic flexošňůr. Hlavní vypínač není na škodu, však v některých případech může i vadit, pokud totiž budete napájet zařízení, která očekáváte stále pod napětím, může se stát situace, že jiná osoba nevědomky toto pole vypínačem odpojí od sítě.

První dojem ...
Dvanáct zásuvek, dětská pojistka, hlavní vypínač, dvoumetrový přívod, oko na zavěšení, možnost návinu kabelu, německá kvalita i výrobce, pevné provedení.

Závěr ...
Cena byla cca 380,-Kč, což vůbec nekorespondovalo s cenami v tomto obchodě. Také mnozí kupující kroutili nad tou "drahotou" hlavou. Však kvalita tohoto praktického provedení je odpovídající německému "pingelig".

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.