Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Tým CTU CarTech a studentská elektroformule (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 19.02.2015
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Tým CTU CarTech a studentská elektroformule


Tým CTU CarTech a studentská elektroformule
Formula Student je konstrukční soutěž pro studenty inženýrských škol. V jejím rámci se každý rok pořádá 12 soutěží po celém světě. V soutěži je zadáno fiktivní výběrové řízení na vývoj vozu formulového typu. A úkol pak zní jasně: navrhnout vůz, který co nejlépe splní stanovené požadavky. Soutěží se účastní i tým CTU CarTech z ČVUT. Na AMPERu jsme hovořili s jeho kapitánem Františkem Pechem. Co nám prozradil o elektroformulích?
Tým portálu Elektrika, ze dne: 19.02.2015


Jaké parametry má elektroformule sestavená studenty ČVUT a jak probíhá její testování? Sledujte tento videospot.
 


Krátce o týmu CTU CarTech
Tým se skládá ze třiceti studentů bakalářského, magisterského i doktorského studia, kteří studují především na Fakultě strojní a Fakultě elektrotechnické ČVUT v Praze. Z hlediska struktury se tým dělí na dvě základní skupiny: technickou a projektovou. Nad těmito skupinami stojí fakultní poradce, který je zodpovědný za všechny aktivity týmu. Technická skupina se skládá z více podskupin a každá zastupuje určitou oblast vývoje vozu. Každý student účastnící se konstrukce, stavby, testování, závodu a dalších událostí spojených s projektem, si vyzkouší v praxi technické, lidské a jazykové dovednosti a znalosti. Kromě vítězství v soutěži  Formula Student, projekt poskytuje zkušenost a přípravu na povolání pro budoucí inženýry.
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.