Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: TYCO: Kabelové soubory RAYCHEM (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 22.01.2015
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

TYCO: Kabelové soubory RAYCHEM


TYCO: Kabelové soubory RAYCHEM
Doba eprosinových spojek je patrně navždy pryč. Spojování kabelů je odpovědná činnost. Pokud se provede správně a správným prostředkem, je vše v pořádku. Možná nepatříte mezi ty, kteří něco spojují každý týden, ale technická znalostní připravenost je určitě ku prospěchu! Před námi leží jeden z katalogů, který popisuje všechny související prvky, které potřebujete k provedení spojek, odboček nebo oprav. Seznamte se s krátkou recenzí, zažádejte si o aktuální katalog a získejte přímý kontakt na tu správnou osobu!
Miroslav Minařík, ze dne: 22.01.2015


Spojování kabelů a ochrana takových spojů je bezesporu oblast sama pro sebe. Je nutné pamatovat na skutečnost, že "pevnost řetězu je taková, jaká je pevnost jeho nejslabšího článku". A analogie ke kabelům, vodičům a spojům je nám jasná.



Po mnohých upozorněních na potřebu většího množství informací kolem kabelových souborů jsem pátral po tom správném člověku, který ví o Raychem skoro vše. Leží přede mnou katalog, který tuto problematiku řeší. Jde sice o slovenské provedení, ale myslím, že to pro žádného z odborníků v Česku není jazykovou překážkou. Pro ty, kteří chtějí aktuální vydání, je tato ukázka stejně pouze ilustrativní. A tak se nořím do až zbytečně bytelného katalogu.

Provedení technického sešitu

Na 122 stranách těžšího křídového barevného a matného papíru nalezneme o sortimentu velice přehledně sestavené informace. K dispozici je fotografie, místy doplněná okótovanou perokresbou. Uveden je popis, konstrukce, tabulka technických parametrů s poznámkami a upozorněním.

  
Pro větší náhled kliknout!


Co v katalogu nalezneme
  • koncovky nn a vn
  • připojovací systémy pro plynem izolované rozvaděče
  • spojky nn
  • spojky vn
  • utěsňovací systémy
  • opravné manžety a hadice
  • nářadí a příslušenství
  • kabelové soubory vvn


Pro větší náhled kliknout!



Mezi dalšími informacemi nechybí stručně popsaná montáž, zkušební metody (resp. odkazy na příslušné normy) nebo popis objednávacího procesu a následných dodávek. Co je vždy nad rámec očekávání, jsou vzdělávací pasáže. I mně se líbí, pokud je v katalogu kromě tabulek a fotografií také část věnující se vysvětlení problematiky.

Koho katalog osloví
Stručně řečeno kabeláře. I když to vezmeme kolem a kolem, tak zkušený kabelář Raychem zná a patrně je velice dobře zásoben technickou podporou.


TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.