Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Brněnská turbína bude sušit dřevo v USA (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 29.08.2003
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Brněnská turbína bude sušit dřevo v USA


brtur1.jpg
Společnost Demag Delaval Industrial Turbomachinery s.r.o. ze skupiny Siemens dodá parní turbínu o výkonu 18 MW americkému zákazníkovi. Turbína, vyrobená v brněnském závodě, bude využívána pro technologický proces sušení dřeva a výrobu elektrické energie.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 29.08.2003

Dnes, 27. srpna 2003, opustí bránu brněnské firmy Demag Delaval Industrial Turbomachinery s.r.o. ze skupiny Siemens 18MW parní turbína s generátorem, určená pro společnost Sierra Pacific Industries, USA. Kontrakt na dodávku tohoto zařízení byl podepsán v říjnu 2002. Turbogenerátor bude sloužit pro výrobu elektrické energie a páry v dřevozpracujícím závodě v kalifornském Lincolnu. Pára bude využívána pro techologický proces sušení dřeva, elektrická energie bude z části využita pro vlastní provoz závodu a z části dodávána do sítě. Zvláštností tohoto projektu je, že turbína byla navržena tak, aby mohla být provozována s co nejvyšší účinností s existujícím kotlem i po jeho výměně.

Ta je plánována v následujících letech. Dodací lhůta projektu je 53 týdnů. Jedná se již o druhou zakázku pro Sierra Pacific Industries. První kontrakt byl podepsán v listopadu 2001. Jednalo se rovněž o turbogenerátor o výkonu 18MW, který byl dodán do dřevozpracujícího závodu v Aberdeenu v americkém státě Washington. Předání zákazníkovi proběhlo 1.6.2003. Obě turbíny jsou kondenzační s regulovaným odběrem páry. Celková hodnota obou kontraktů je téměř 6 miliónů USD.

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.