Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
POZOR! JEŠTĚ NEPROŠLO JAZYKOVOU KOREKTUROU!

Elektrikáři v JM dali na Svatoplukovy pruty?


Document Actions
Článek
Došlo k sjednocení některých cechů na JM. Pokud vás zajímá vaše odborná budoucnost organizujte se v místě vašeho bydliště! Záznam z pracovního jednání elektrotechniků 3.4.2001
Tým portálu Elektrika, ze dne: 5.04.2001
reklama

Místo: OHK Brno
V úterý se konala již třetí schůzka elektrotechniků JM. Tentokrát šly emoce stranou a veškerý čas byl konstruktivně využitý. Předpokládané sjednocení na jižní Moravě se opravdu konalo. To co se nepovedlo za osm let najednou vzniklo během dvou měsíců.
Byl navržen hrubý náčrtek funkce sekce. Další upřesnění, řešení detailů a návrhů se plánuje 17.4.2001. Pokud Vás zajímá toto dění, chcete být u zrodu, máte své konstruktivní návrhy a chcete ovlivňovat vývoj elektrotechnické budoucnosti, dejte o sobě vědět e-mailem, telefonujte nebo se přímo dostavte.
Samozřejmě, že se jedná spíše o rozdělení práce než o nějaké přidělování funkcí. Každý, kdo přijme některou z činností za své v tomto společenství musí počítat prakticky s dalším "pracovním úvazkem".
Za vznik této sekce děkují elektrotechnici především brněnské OHK (Petr Bayer, Matějková) za přípravu schůzek a poskytnutí prostor OHK dosavadním nečlenům.

Ze zápisu, který pořídil Jiří Reich (mluvčí této SE), na OHK Brno, ze dne 3.4.2001

- Elektrotechnici na svém třetím pracovním setkání odhlasovali vznik sekce elektrotechniků jižní Moravy při Regionální hospodářské komoře jižní Moravy (RHK JM), do budoucna krajská hospodářská komora ( KHK).

- Odhlasováno bylo dobrovolné členství v sekci pro členy komory - fyzické i právnické osoby, živnostenská společenstva, cechy, odborné školy a ostatní související subjekty.
- Příští pracovní schůzka bude 17.4.2001 ve 13 hod. na OHK Brno, s těmito úkoly:
o připravit náměty na financování sekce
o návrhy zástupců do rady sekce
o příprava návrhu statutu sekce, organizační struktury a jednacího řádu
- Schválené závěry z pracovní schůzky 17.4.2001 budou předloženy valné hromadě RHK JM dne 24.4.2001 ke schválení statutu sekce elektrotechniků jižní Moravy.

Účast (vždy zleva)

Milan Bureš EŽS Brno
ezs@elektrika.cz
Eduard Herman E cech Břeclav rgv@rgv.cz


Jaroslav Molák ESČ Brno
molak@email.cz


Jiří Reich FO
jire@volny.cz
Jiří Nepejchal OHK Brno, Elektroregula s.r.o. projekce@elektroregula.cz


H.-J. Höfer E cech Hodonín
zkusebna@zkusebna.cz
Karel Sovák E cech Hodonín zkusebna@zkusebna.cz

Dagmar Matějková OHK Brno czechtrade@ohkbrno.cz
František Zoul FO zoul@brno.cz
Miroslav Minařík Elektrika.cz minarik_@elektrika.cz
Otakar Misař ELVO a.s. o.misar@elvo.cz
a další...

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 10)
TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Těsně před konáním AMPERu 2011 jsme se s kamerou zastavili pozdravit zakladatele a členy Žďárského elektrotechnického cechu. Toto slavnostní setkání se uskutečnilo na ranči dvou elektrotechniků Jana Štefáčka a Luboše Pajla v Hamrech u Žďáru. Průvodní slovo měl samozřejmě cechmistr Jaroslav Miklík, který poukázal na osobnosti a pamětníky, kteří nám k tomuto výročí řekli několik slov na kameru. Více sledujte v tomto videoklipu ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933