Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

Tiskárnový trik


Document Actions
Článek
Nic světoborného, ale nezkušeným by se mohlo hodit. Rada pro ty, kteří svou činnost často tisknou na různých tiskárnách.
Petr Doležal, ze dne: 5.11.2002
reklama

Patřím mezi ty lidi, co většinu chyb na dokumentu a nebo výkrese vidí až na papíru, na obrazovce si chyby nevšimnou. Proč je tomu tak nevím, chtělo by to psychologa. Nebo psychiatra ? Dokument je správný až na cca třetí, čtvrtý pokus.

Ing.Petr_Doležal

Měl jsem proto tiskárnu trvale nastavenou na ekonomický tisk a „fajne tisk“ jsem dočasně nastavoval ve vlastnostech tiskárny, což mě dost zdržovalo, zvlášť když jsem vzápětí přecházel na ekonomický tisk. Proto jsem zkusil následující trik, který chodí:

  • nainstaloval jsem si tiskárnu, kterou jsem přejmenoval na „a4„ a její vlastnosti jsem nastavil tak, aby odpovídaly ekonomickému tisku
  • poté jsem přidal tiskárnu toho samého modelu na tu samou zásuvku, atd , avšak pod názvem „A4 kvalita“ a její vlastnosti jsem nastavil tak, aby odpovídaly kvalitnímu tisku.
  • samozřejmě, že název „a4“ a „A4 kvalita“ mohou být jiné, dle vašeho vkusu
  • při volbách tiskárny máte potom obě nabídky, stačí jen klepnout na požadovaný tisk
  • pokud chceme např.ve Wordu měnit kvalitu tisku, klikáme SOUBOR-TISK a volíme příslušnou tiskárnu

  • pokud máte tiskárny dvě a pokud jste při instalaci modemu navolili možnost považovat fax za tiskárnu, objeví se vám menu na výše uvedeném obrázku.
  • tyto volby ctí všechny programy běžící pod Windows, tedy i ACAD
  • poznámka k ACADu 2000. Název tiskárny je uložen ve vlastnostech výkresu a proto, když chceme tisknout na jiné tiskárně než bylo původně nastaveno, ACAD hlásí, že tiskárnu nezná a je třeba pracně přes několikeré klikání tiskárnu měnit. Je to klasický případ dvou projektantů, kteří si při spolupráci navzájem zasílají výkresy. Proto je vhodné, aby oba měli své tiskárny nazvány stejně.
  • principielně lze tato nastavení rozšířit i na barevný kontra černobílý tisk apod.
  • poznámka k odfaxování. Pokud dokumenty odesíláte přímo z PC, tak příjemce faxu je překvapen kvalitou tisku. Odpadá totiž snímání dokumentu přes znečištěné sklo apod., a data jsou přenášena v nezkreslené binární formě.
 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Ing.Petr Doležal
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
Kam se v budovách vyvíjí uplatnění vysokorychlostních dat optickými vlákny? Příchod elektroinstalačních podomítkových trubek Fraenkische se zabudovaným optickým vláknem se datoval dřív než známost standardů datových přenosů Industry 4.0. Trubky s označením FFKuS DATALIGHT se v českých e-shopech objevují, ale na běžných stavbách určitě ne. Jde o speciálku, říkají dataři, v běžném obydlí stačí spotřebiteli Wi-Fi. Jiná situace může ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933