Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: TREMIS: Součásti pro hromosvody (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 6.02.2013
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

TREMIS: Součásti pro hromosvody


TREMIS: Součásti pro hromosvody
Alternativa k renomovaným značkám, které tvoří směr ochrany před bleskem. Pokud nepotřebujete poradit s návrhem hromosvodu a neobáváte se nepředvídaných situací, pak je zde dostupné a levné řešení. Uvedený sortiment je česká výroba dle všech důležitých certifikátů a zkoušek. Podívejme se, co vše tento výrobce nabízí ...
Jiří Macháček, ze dne: 6.02.2013



Mám před sebou katalog výrobků značky Tremis. Značky, která se na trhu profiluje jako levnější alternativa k renomovaným značkám, které kromě zboží přináší na trh také přidanou hodnotu ve formě technické podpory.



I v našem skladu se občas tato značka objeví. Pokud je v rozpisce materiálu konkrétního projektu, pak není co řešit. Tremis není neznámý výrobce. Jde o český subjekt, který je v praktickém dosahu.

Pokud se podíváme na první řádky formálního sdělení, pak si všimneme, že Tremis se kromě jiného zabývá vývojem. Zde bych podotknul, že patrně ne vývojem nových prvků hromosvodu, protože z uvedeného sortimentu nevyčnívá žádná neobvyklost.



A další informace uvádějící certifikaci dle ISO 9001 je potvrzením, že výrobce má definované pracovní postupy. Pohledem na vyráběný sortiment musím říct, že i přes to, že jde pouze o "železo" je to portfolio velice slušné.

Pohledem na obsah:

svorky, podpěry vedení, držáky, tyče, desky, vodiče, oddálené hromosvody a další hromosvodní bižuterie.




Provedení katalogu je jednoduché. Na černobílých vnitřních stranách nalezneme u konkrétní položky fotografii, rozměrový náčrtek, název, provedení, označení, hmotnost, balení a kód. z technických údajů pak naleznete na poslední vnitřní straně výčet norem souvisejících s výrobou součástí a návrhem hromosvodu. Následují praktické tabulky přepočtu, utahovacích momentů a tabulka možných kombinací materiálu.

Závěr:
Jde o katalog vyráběného zboží. Závazná doporučení jak zboží použít zde chybí, resp. jsou uvedeny platné normy, podle kterých se uvedené zboží instaluje. Pokud tedy chybí závazný návod výrobce je pro vás závazná uvedená doporučená norma ČSN EN 62 305. Verifikovaní uživatelé naleznou tento katalog zde.
TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.