Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Topné rohože (1.) (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 18.07.2003
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Topné rohože (1.)


toproh4.jpg
Až se zima zeptá, co jste dělali v létě.... Mít v zimě vyhřátou podlahu, to je příjemná skutečnost, ovšem vzpomenout si na ni až v třeskutém mrazu nemusí být vždy včas. Podívejme se na některé podrobnosti k montáži topných rohoží....
Komerční sdělení, ze dne: 18.07.2003

K získání těchto informací nám dopomohly topné rohože V-systém.

Pokud se rozhodnete k instalaci topení do podlahy pak je na vás rozhodnutí, zda zvolíte teplovodní nebo elektrické. Oba systémy mají své pro a proti. My jsme se rozhodli pro elektrické, protože:

To byly základní body, dle kterých jsme se rozhodovali. Pokud zašlete do firmy V-systém okótovaný náčrtek pochůzné plochy, kterou chcete vyhřívat nebo temperovat. Technici vám obratem zašlou cenový rozpočet včetně příslušenství, a je pak na vás co všechno objednáte.

V požadavcích je také dobré specifikovat délky studených konců. Standardně se dodávají třímetrové. V našem případě jsme objednávali prodloužené konce, protože jsme dva prostory napájeli přímo z rozvaděče. Zbylé dva jsme napojili z instalační krabice v blízkosti těchto prostorů.
Zhruba týden po objednávce se objeví na vaší poště úhledný balíček na dobírku.

V-systém obecně poznamenává...

Všeobecně:

Topný kabel:

Tyto základní informace je mít dobré na paměti. V dalším díle se dozvíte o přípravných pracech a umístění čidel.

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.