Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: To nejlepší z českých učebnic elektrotechniky (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 21.08.2020
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

To nejlepší z českých učebnic elektrotechniky


To nejlepší z českých učebnic elektrotechniky
K neustálým dotazům z čeho se učit ke zkouškám už máme jasnější odpověď! Z nepřeberného množství textů, které se objevují na našem trhu nemají všichni tak jasno, jako ti, kterým prochází očima v podstatě vše vydané. V žádném případě nikdo netvrdí, že jiní vydavatelé odborných informací nevydávají korektní publikace, pouze učební texty autora, které v tomto článku zmiňuji, mají zřejmě elektrotechnici více v oblibě. Kdo se chce připravovat na určitý segment oboru, například ke zkouškám, pak je tento materiál velice dobrým vodítkem ...
Igor Nováček, Miroslav Minařík, ze dne: 21.08.2020



I přesto, že jsem se ve svém životě a odborné praxi nechtěl příliš věnovat literatuře, dopadl jsem přesně podle proroka Ujlanova. Na našem ústavu zajišťuji odbornou literaturu, tedy od ČSN, přes učebnice, knihy a katalogy konče. Budou tomu už tři roky, kdy jsem byl vyzván k vyhodnocení přijímaných materiálů a omezil jejich příjem pouze na ty relevantní.

Toto přání nadřízených sice nakonec nějak zapadlo, ovšem od toho dne začal jakýsi spontánní průzkum. Jak to dopadlo? Odvážím se tvrdit, že za posledních dvacet let mi prošlo rukama většina, co bylo v souvislosti s instalační elektrotechnikou vydáno. Za několik posledních let se u nás nejvíce používají učební texty olomouckého SOLID TEAM ...


 

Provedení sešitů
je jednoduché ale funkční. Vazba je tvořena ručně kroužkovou vazbou. Tato skutečnost prozrazuje, že publikace není hlavním produktem společnosti, protože touto formou zařazuje výrobu do manufaktury. Na druhou stranu uživateli to vůbec nevadí. Vazba vydržela při běžném používání několik roků.




Skladba obsahu jednotlivých dílů
Jak jsem uvedl, za posledních několik desítek let jsem měl ke srovnání prakticky vše, co u nás odborného vyšlo. Autoři těchto učebních dílů obsah připravují pro svá vlastní školení, výuku a přezkoušení. Už z tohoto důvodu není možné tisknout velká množství, protože neustálé změny v ČSN odsuzují zastaralé učebnice k likvidaci.

 
Samozřejmě je bláhové se domnívat, že by se všechny potřebné informace k výkonu elektrotechnické profese vešly do několika knih. Učebnice je pro elektrotechnika spíš rozcestníkem základních vědomostí, které pak další činností rozvíjí.


Přehled všech dílů a jejich krátkých recenzí ...
a



Uvedené díly jsou používány v souvislosti se školeními SOLID Team a obsah je proto neustále udržován. Jednotlivé publikace jsou popsány v samostatných článcích. Stačí kliknout na obrázek příslušného dílu.


Kde a jak je pořídit?
elektronický obchod vydavatele SOLID Team Olomouc (zde) s možností zaslání nebo osobní odběr v Olomouci. Je možné využít rychlé objednávky níže. S tím, že objednáte díl a jste informováni o aktuální ceně.




EXPRESNÍ OBJEDNÁNÍ TĚCHTO UČEBNIC
LZE REALIZOVAT

I NÍŽE UVEDENOU OBJEDNÁVKOU!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Solid Team s.r.o. - Holická 140/70, Olomouc - 585 243 683 - solidteam@solidteam.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.