Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Prodala se firma Ackermann! (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 27.03.2001
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Prodala se firma Ackermann!


Rodinnou firmu Ackermann, známou u nás hlavně parapetními a podpodlažními systémy koupila britská firma za nemalý finanční obnos.
ze dne: 27.03.2001

Nadnárodní společnost Novar koupila Albert Ackermann GmBH+Co.KG od rodiny Ackermannů za 185 miliónů DM (+ 2 mil. DM v pohledávkách). Novar je britská akciová společnost (s akciemi obchodovatelnými na londýnské burze), jejíž hlavní sídlo je v anglické Weibridge. Novar je nadnárodní společnost s ročním obratem cca 4,5miliardy DM, z čehož více než 75% tvoří zahraničí. Zaměstnává více než 13.000 lidí ve více než 25 zemích. Touto skutečností společnost Novar upevňuje svou pozici v Evropě (a východě všeobecně). Výrobně Ackermann koresponduje s činností divize IBS (Inteligent Building System) Novaru, což prakticky znamená zesílení pozic v této oblasti. Uvedenou skutečnost potvrdil už i antimonopolní úřad nyní v březnu 2001, takže se zpětnou platností k 1.1.2001 patří Ackermann Novaru.


Dosavadní české prodejní cesty zůstávají zachovány. Ovšem nikdo nemůže s jistotou tvrdit, co čeká Ackermanna v Česku. V Německu již odešla z Ackermanna jedna z vlivných osob Ing.Klemens Mürtz, který zastával post provozního šéfa v Německu (manžel jedné z Ackermannových čtyř dcer). Při podrobném prozkoumání firmy Novar a jejich představitelů, lze očekávat v budoucnu změny v dosavadní strategii Ackermanna.


Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.