Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: TNI 01 3760 pro usnadnění práce databázemi grafických značek (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 29.05.2007
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

TNI 01 3760 pro usnadnění práce databázemi grafických značek


TNI 01 3760 pro usnadnění práce databázemi grafických značek
... platnost této TNI je tři roky. Před uplynutím tří let od jejího vydání (vydána 09-2005) bude tato TNI prověřena z hlediska aktuálnosti její existence, přičemž podle výsledku této ...
Josef Rýmus, ze dne: 29.05.2007

Pro usnadnění práce s těmito databázemi vydal ČNI Technickou normalizační informaci TNI 01 3760 "Databáze grafických značek - Komentář k databázi IEC 60417-DB a databázi IEC 60617-DB". Účelem této technické informace je osvětlit stručně problematiku grafických značek umisťovaných na předmětech a schématech a upozornit na technické informace, které by měly prakticky umožnit uživatelům přístup v mezinárodních databázích ke konkrétní grafické značce správného významu a její interpretace. Zatím je prvotní informací (návodem) pro možnost výběru (stažení) grafických značek z uvedených databází IEC a vztahuje se pouze na uvedené grafické značky. (Na grafické značky obsažené v ISO 7000-DB se tato TNI nevztahuje.)

Platnost této TNI je tři roky. Před uplynutím tří let od jejího vydání (vydána 09-2005) bude tato TNI prověřena z hlediska aktuálnosti její existence, přičemž podle výsledku této prověrky bude její platnost buď o další tři roky prodloužena, nebo bude tato TNI zrušena.

TNI 01 3760 je možné zakoupit buď prostřednictvím internetového obchodu ČNI (www.cni.cz), prostřednictvím zásilkové služby ČNI nebo zakoupit na prodejně ČNI případně v Informačním centru Českého normalizačního institutu.

zpracoval: J. Rýmus
 ESiCCO Plzeň

Přednáška je v celé verzi součástí "Sborníku přednášek LPE číslo 23", který lze objednat za cenu 180,-Kč + dobírka.

Objednávku lze pohodlně vyřídit níže uvedeným formulářem.

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
LPE s.r.o. - Nad Přehradou 2, Brno - -

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.