Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

TIČR: Učební texty 2012


Document Actions
TIČR: Učební texty 2012
Učební texty ze zákonů, vyhlášek, předpisů a ČSN zpracované Josefem Vozobulem. Vhodný pro všechny, kteří se připravují na zkoušky způsobilosti revizních techniků elektrických zařízení. A nejen pro ně! Pokud si chcete rozšiřovat své elektrotechnické znalosti může zkoumat oblasti, které má zkušený revizní technik v malíčku. Praktická publikace pro ty, kteří opravdu chtějí znát ...
Vilém Gracias, ze dne: 21.11.2012


Objemnější publikace určená pro objemnější znalosti revizního technika, který na rozdíl od vodo, topo, plynu musí znát daleko více.

Na AMPERu 2008 jsem obdržel první edici těchto testů. Již tehdy jsem tu publikaci ocenil. Nikoliv proto, že bych se chystal na zkoušky revizního technika, ale pro udržení sebe sama v technické kondici.



Z knihy všichni očekáváme vyjasnění možných otázek, které nám budou při zkouškách TIČR položeny. Pošetilý ten, který se domnívá, že půjde o přesnou otázku a odpověď. U přezkoušení se netestuje fotografická paměť, ale znalosti. Tedy problematika se souvislostmi.

Obsah:
  • Seznam možných okruhů k ústní části zkoušek RTEZ
  • Typy příkladů, které mohou být použity při ústní části zkoušky RTEZ
  • Testy pro písemnou část zkoušky z vyhlášek a zákonů
  • Testy pro písemnou část zkoušky z ochrany před úrazem elektrickým proudem
  • Testy pro písemnou část zkoušky - všeobecné požadavky na elektrická zařízení
  • Testy pro písemnou část zkoušky RTEZ ze strojů a rozvaděčů
  • Testy pro písemnou část zkoušky ze zařízení určených na ochranu před účinky atmosférické a statické elektřiny v prostředí bez nebezpečím výbuchu
  • Testy pro písemnou část zkoušky ze zařízení určených pro použití v prostředí s nebezpečím výbuchu
  • Testy pro písemnou část zkoušky ze zařízení určených na ochranu před účinky atmosférické a statické elektřiny v prostředí s nebezpečím výbuchu
  • Testy pro písemnou část zkoušky ze zařízení vn, vvn

Provedení:
Kniha má přes 430 stran s poměrně slušným hřbetem. Jen se nesmí moc vylamovat. Naskenoval jsem dvě stránky a vazbu jsem zničil. Předpokládám však běžné používání u stolu, nikoliv v dílně.



Pro koho?
Vědomosti nepřichází samy! Buď je člověk v praxi, která ho naučí nebo musí hodně studovat. Z mé zkušenosti je nejlepší kombinace praxe a studia. Vše je spojené se vším. Tuto knihu využije každý, kdo chce dojít ve znalostech tohoto oboru dál, než obyčejný elektrozedník.

Závěr
Kdo se učí pro sebe, nikoliv pouze proto, že ho nutí zaměstnavatel, pak investuje tisícovku do této sbírky učebního textu velmi rád a vůbec se nad cenou nepozastavuje.


Dodává: BEN Technická literatura


OBJEDNÁVEJTE EXPRESNĚ
níže uvedenou objednávkou!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
BEN - technická literatura s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Máte potíže s příjmem digitálního vysílání? Nevíte jak zapojit váš starý televizor na DVB-T? Máme pro vás tip na knihu, která vás zasvětí do zvláštností příjmu DVB-T. Dozvíte se v ní praktické informace a rady, jak si s digitálním televizním vysíláním nejlépe poradit ...
Technická literatura BEN nechyběla se svým bohatým výběrem zajímavých odborných titulů ani na veletrhu ELOSYS v Trenčíně. Podívejme se, jakou novinku BEN na veletrh přivezl a o jaké tituly byl největší zájem ...
Přetížitelnost je násobek jmenovité hodnoty měřicího rozsahu, který měřicí přístroj snese bez poškození. Bude-li připojen na vyšší napětí nebo bude-li jím protékat vyšší proud, hrozí jeho přetížení a tepelné či mechanické poškození.
Jaká zařízení jsou určená k měření práce elektrického proudu? Jak tato zařízení můžeme rozdělovat a podle čeho? Na jakém principu fungují? Více informací zde...!
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933