Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

Teco: Smart house building


Document Actions
Teco: Smart house building
Pokud chcete na domě opravdu plně sladit všechny energetické vstupy a výstupy, aby se dosáhlo maximální efektivity, je nutné použít vhodný systém. Pouhým pořízením spotřebičů třídy A++ nedosáhnete takových výsledků jako s často skloňovaným pojmem Smart grid. Proč se o tom hovoří v kolínské značce TECO proradil na kameru Jaromír Klaban. Smart house a Smart building dneska na našem stánku má dvě části. Jednak klasiku, tedy řízení komfortu osvětlení, žaluzií, multimédií apod., ale představujeme novou etapu, kdy verze ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 20.09.2017



Co ve společnosti Teco znamená pojem House building popisuje detailně Jaromír Klaban ...




Jaromír Klaban
Smart house a Smart building dneska na našem stánku má dvě části. Jednak klasiku, tedy řízení komfortu osvětlení, žaluzií, multimédií apod., ale představujeme novou etapu, kdy verze Foxtrotu umožňuje v domě řídit základní energie, nejenom měřit a dívat se na spotřebu v minulosti, ale řídit všechny toky v domě. Je to obzvlášť aktuální tehdy, když máme vlastní fotovoltaické panely, máme tepelná čerpadla, případně klimatizace a dneska přichází v úvahu baterie, které výrazně zefektňují využití solární energie a s Foxtrotem systém může potenciálně do budoucna komunikovat s jakýmkoliv dodavatelem energie, takže už se reálně blížíme k pojmu Smart grid, kdy dům řízený Foxtrotem jednak zvyšuje soběstačnost a jednak je Smart grid ready.

E: Jaké jsou novinky v ovládání, nebo senzorice tohoto systému?
Jaromír Klaban
Novinky jsme soustředili do jednoho panelu, je toho řada, především na CIB sběrnici, jsou tam GRID waye, nový gateway do KNX, gateway do VanWire a také do bezdrátového ENocean. Nějaké čtečky, máme i výsledky kooperací s našimi partnery, kdy díky integračnímu modulu CIB máme integrované např. čidlo pro metanol, čidlo butanu od ukrajinské firmy, skleněné dotykové vypínače a i joysticky, ovládací pult na stříhání videa ze záznamu.

E: Co se týká ovládání?

Jaromír Klaban
Ovládání je 4. část. Průlomové je, že jsme se připojili za velkou louží populární Alexou, což je produkt firmy Amazon. Je to pomocnice v domácnosti ovládaná hlasem. Dnes máme zaregistrované slovo Tecomat, takže jí můžeme oslovit Alexa, to je "Tecomat light on" a rozsvítí se nám světlo. Všechno je to přes americké servery, ale Tecomat Foxtrot tomu rozumí.

E: Nabídka společnosti Teco je tak široká, že doporučujeme navštívit jejich stránky.
Více na stránkách www.tecomat.cz
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Teco a.s .
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933