Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Systémy se zachováním funkčnosti při požáru KOPOS Kolín (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 2.02.2022
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Systémy se zachováním funkčnosti při požáru KOPOS Kolín


Systémy se zachováním funkčnosti při požáru KOPOS Kolín
Krátká reportáž pátrá po odpovědích na časté dotazy. Co za systémy se zachováním funkčnosti u KOPOS očekávat? Jaký je zásadní rozdíl mezi normovou a nenormovou konstrukcí kabelové trasy? Jaké prvky lze považovat za použitelné v systémech pro zachování funkčnosti? Je z hlediska délky zachování požární funkčnosti lepší plný nebo drátěný žlab? Jaký význam má označení 4J, 6J, 10J u krabic se systémem se zachováním funkčnosti při požáru? Je možné pro systémy se zachováním funkčnosti použít pro ukotvení trasy i jiné kotvy, hmoždinky a vruty než obvykle? Lze trasou pro zachování funkčnosti při požáru vést i běžnou instalaci?
Tým portálu Elektrika, ze dne: 2.02.2022



Jak se bude elektroinstalační trasa, kterou plánujeme, chovat při požáru? Jak dlouho vydrží dodávka elektrické energie? Dvě základní otázky každého odborníka při návrhu. Ten, kdo se již v problematice orientuje, dokáže odpovědět rozdíly mezi normovou a nenormovou konstrukcí nosných systémů, co to jsou teplotní scénáře a třeba také, že se požární odolnost řeší v ČSN EN 1363-1.


Pro více informací kliknout!


Každý seriózní výrobce, v tomto případě KOPOS Kolín, dodává ke svým produktům nejen dostatečné, ale i doplňující informace. Na otázky, které přichází na portál Elektrika.cz, odpovídal níže Václav Musílek, produktový specialista této problematiky ...


Mnoho informací vyčteme v normách, další pensum můžeme získat na některém z pořádaných školení a určitě základ nalezneme i v katalogu tohoto sortimentu. Ten KOPOS v určitých časových periodách aktualizuje.


Pro více informací kliknout!


Systémy se zachováním funkčnosti při požáru určitě osloví projektanty a revizní techniky, ovšem znalosti nebo alespoň podvědomí o těchto systémech by měli mít i další elektrotechnické profese.

Katalog Systémů se zachováním funkčnosti prohlížejte a prohledávejte zde!
Více technické dokumentace KOPOS Kolín hledejte zde v redakční knihovně!
Archív videoklipů KOPOS naleznete zde v archívu Elektrika.TV!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
KOPOS Kolín a.s. - Havlíčkova 432, Kolín IV. - 321 730 111 - kopos@kopos.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.